21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

21° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vještačenje sistematizacije po Savjetu

Izvor: RTCG

Stav

Comments 2

Vještačenje sistematizacije po Savjetu

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Srđan Čović 

Za ponedjeljak u 14h, docent Drljević koji niđe ne predaje ništa, a doktorirao je nesvjesno, što je predmetom etičkih odbora i komiteta, a skoro će biti i tretirano KZCG, zakazao je sjednik na kom će se odraditi jubilarna 779 izmjena u Pravilniku o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji RTCG.

Ako je magična riječ ,,uravnoteženo izvještavanje,, onda je realan sistem i organizacija unutar RTCG apsolutno neuravnotežen.

Što i ne čudi jer je na čelu kuće neznaveni pravnik, pomaže mu lažni doktor, po dubini su postavljeni ili poslušnici koji znaju, a ne smiju, od straha, varijabila ili obećanja o stanu, ili neznalice koje su čudnom klijentelističko – političkom kombinatorikom došli da savjetuju, kontrolišu, NE OBJAVLJUJU, troše ....i prave štetu.

U Biltenu, staro .......kod Drljevića u ladici prečišćeno, skriveno

Dakle u takvim okolnostima se mijenja Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji koji se nalazi na Portalu RTCG uz Tabelu sistematizacije od 752 mjesta sa potpisom dr Vladimira Pavićevića (stvarnog doktora).

https://rtcg.me/upload/media/2021/11/11/1167670/TabelaSistematizacije 

Prečišćeni tekst Tabele sistematizacije poslije 765 promjena sistematizacije članovi Savjeta su i zvanično dobili u aprilu 2024, ali su konstatovali da je nepotrebno usvajati jer ,,sve što stoji u tabeli sistematizacije Savjet je već usvojio,,.

Zašto prečišćeno i transparentno kad može glupo i mutno. On sadrži 815 ,,racionalisanih,, radnih mjesta.

Za Pravilnik koji i dalje sa tabelom sistematizacije obitava na sajtu nidje ne piše da mu je istekao rok trajanja. On u članu 31 predviđa način promjene Pravilnika, nosioce inicijative za promjenu koju treba pismeno dostaviti Pravnoj službi, kadrovskoj (HR) koji utvrđuju utemeljenost inicijative.

I strašno bitno, mijenja se ,,kada se zbog promjene procesa rada, ocijeni da treba sistematizovati novo radno mjesto ili izmijeniti opis postojećeg radnog mjesta i funkcionalna znanja''.

Niđe ne piše da se kroz ovaj pravilnik otpuštaju ljudi tako što im se UKIDAJU RADNA MJESTA. Tome je Raonić pribjegao u decembru 2022, kada je ukinuo 10 radnih mjesta.

Bilo je tu i dogovora, ali i brutalnog čiscenja. Savjet je uz nemušto objašnjenje Pravne službe sve odobrio.

OTVORIM-ZATVORIM

U novembru 2022, Boris Raonić je ukinuo radno mjesto urednika 1 u Naučno - obrazovnom programu.

Istovremeno je otvorio fiktivno mjesto urednika u Redakciji filmskog i serijskog programa na II programu TVCG.

Na to mjesto je rasporedio V.R. Novembarska plata V.R. je uvećana za 180 EUR bez konsultacija sa njenim urednicima, jer nije praktično odradila niti jednu emisiju na novom radnom mjestu.

Već u decembru 2022, nakon mjesec dana, Raonić je ukinuo radno mjesto urednika u Redakciji filmskog i serijskog programa.

V. R. je proglašena za tehnološki višak i isplaćeno joj je 12 bruto plata (po posljednjem obračunu). U taj obračun je ušla i poslednja, uvećana plata u iznosu od 180 EURA neto, tj. 250 eura bruto.

Isplatom otpremnine na osnovu nepravilno uvećane novembarske plate, otpremnina je uvećana za 3000 EUR, čime je ostećena RTCG. Otpremnina je trebalo da iznosi 12685 EUR, a Raonićevom zloupotrebom dužnosti isplaćeno je 15793 eura. Ovakvo ponašanje se u pristojnim okolnostima tretira članovima 413-416 KZCG.

Već po treći put u medijima, a želeći da se ne zaboravi, naglašavamo da je Raonić u ODT, u aprilu 2023, glede krivične prijave za otkaz o radu, rekao da to nije izraz njegove volje, već odluke Savjeta. Kako Drljević doktorira, tako Raonić otpušta ljude – beslovesno.

Ustaljeni recept ukidanja radnih mjesta Raonić će pokušati da odradi i ovih dana na primjeru Statistike, đe je već otpuštio rukovodioca, inženjera.

Izvještaji Statistike, kao i prvog revizora, uklonjenog 2022, nikako se ne poklapaju sa Raonićevim podacima koje on oblikuje i plasira shodno svojim grandioznim idejama i sebičnim porivima. Koji nijesu vjerodostojni, tj. obična su lažavina, počevši od podataka o gledanosti do potpuno neregulisanih procedura koje se ogledaju u haotičnim radnim procesima i nezakonskim ugovorima. Otkriveno je i da se softveri za obradu podataka nabavljaju bez ustaljene procedure, sa nedefinisanim projektnim zadatkom. Istina, cijena od 15 hiljada je prava sitnica u odnosu na crnogorski Netflix – OTT koji košta 600 hiljada EURA.

Ako Savjet namjerava da još jednom bezočno predstavlja korisne idiote Raonićevih zlih namjera koje će ukidanjem radnih mjesta ljude ostavljati bez posla, onda će to proizvesti reakciju baziranu na članu 224 KZCG. A iako preskoče ovo namjeravano nepočinstvo, sa kolegama kanim podnijeti ODT-u krivičnu prijavu za radnje vezane za izbor od 31. avgusta.

RJEŠENJA I ZAKLJUČAK

Napominjem da sam o većini ovih pravno neurednih poteza upoznao Milana Kneževića, direktora TVCG, tokom razgovora o načinu rada Statistike. Mislim da mu je sve jasno, ali nema aktivnih poteza.

Moja ponuda da gostujem u emisijama TVCG i pričam o kriminalu bijelih kragni kroz case study RTCG bila mu je, izgleda, suviše radikalna i nije odgovarao.

Vjerujem da ipak razmišlja o nekoj novogodišnjoj persiflaži kojom bi mogao da odista ,,razvali'' gledanost. Ipak je on čovjek književnosti, a ne bezdušnih sistematizacija.

U tom slučaju predlažem mu da se Raonićev menadžerski i NVO ljudskopravaški životopis, a i Drljevićevo uzbudljivo akademsko žitije predstavi sa kolažom đe bi se smjenjivale scene sa Ostapom Benderom, potom likom iz Catch me if you can, fratrom iz Kovačevog Dana i noći i Rambovim šibicarom Ragibom.

Psihološku karakterizaciju likova i casting odradiću pro bono. Raonić i Drljević bi glumili jedan drugog i sami sebe jer su ista mentalna i moralna matrica.

Naod, naravno plakat……Filip sponzorstvo UP. Milica i gospođa Murić će biti publika na projekciji i kao obično pokazaće oduševljenje i nerazumijevanje.

Doktor sa Univerziteta, okušan u prijavama akademske neetičnosti, ali nezainteresovan za slučaj Drljević, vodiće računa o copy rights.

I na kraju, da se shvati. Das ist Walter tekst. A vi ga lafčine iz ODT, dobro pročitajte, ako vas ima.

I počnite da radite svoj posao.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zzzzzzz

Ovaj ce izazvat rat sto radi ovo ne bi ni popovi crkve serbije