22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zašto je Milan Popović u pravu?

Stav

Comments 6

Zašto je Milan Popović u pravu?

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Juče je profesor Milan Popović bio glavna tema crnogorskih medija. Nažalost, nije tema bio on kao profesor, već on kao savjetnik Moma Koprivice, potpredśednika crnogorske Vlade. Komentarišući rezultate izbora u Podgorici, Popović je kazao kako bi u slučaju saradnje DPS i predśednika Jakova Milatovića moglo doći do građanskoga rata. Referisao je čak na Ukrajinu i Gazu upotrijebivši omiljeni leksem Borisa Bogdanovića, Ernsta Rema u DCG - mafiokratija. (Da ne bude zabune, Rem se ovđe koristi isključivo kao asocijacija za čvrsto, gotovo vojničko partijsko ustrojavanje, budući da Demokrate nekad djeluju kao partijska vojska).

Iskren da budem, mene takav stav profesora Popovića uopšte nije iznenadio, baš zato što imam slično razmišljanje. Ukoliko DPS i lista kojoj je predśednik ustupio ime (i kancelariju za spot) naprave vlast u Podgorici to bi zaista bio izuzetan iskorak za demorkatiju. Međutim, antidemokratske snage predvođene Andrijom Mandićem, Crkvom Srbije i kriminalnim klanovima, mogle bi izazvati nemire i nestabilnosti koje zbilja mogu dovesti do građanskoga rata.

Milan Knežević je bio vrlo jasan dan nakon izbora - ako Milatović pođe s DPS, znamo kako ćemo odgovoriti da zaštitimo tekovine 30. avgusta. A kad ZBCG kaže da zna kako, onda vjerujte ZNA! Imaju bogato iskustvo od 2015. godine - pokušaj nasilnog ulaska u skupštinu, priprema državnog udara, postrojavanje veterana Sedmog bataljona, poziv ratnim drugovima na otkopavanje oružja uoči izglasavanja famoznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, blokiranje saobraćajnica na dan ruske agresija na Ukrajinu...

Dakle, ponavljam, potpuno sam saglasan s profesorom Popovićem, koaliranje u Podgorici vrhunski je ispit crnogorske demokratije. Posebno sam zadovoljan njegovim učinkom i uticajem koji ostvaruje na svog nadređenog, gosn. Koprivicu, koji nekad kao Šešeljev obožavatelj danas uvažava profesorov antiratni angažman 90-ih godina XX vijeka. Ipak, što kaže Hladno pivo, nije sve, nije sve tako sivo.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Goran Mijušković

Prijetili-neprijetili ne bi ni pošto u koaliciju sa Dritanom i Milatovićem jer bi to bila bućkuriš koalicija a takvi bi bili i rezultati te koalicije.

Orlov krš

Uopšte se ne slažem da je Milan Popoviċ u pravu!Svašta je i do sad pokušavala ova anticrnogorska koalicija,sastavljena od stranaka od kojih neke djeluju i po 30 god ,ali im nije uspjelo,a sve im je išlo na ruku!

Zvicer

"Da ne bude zabune, Rem se ovđe koristi isključivo kao asocijacija za čvrsto, gotovo vojničko partijsko ustrojavanje, budući da Demokrate nekad djeluju kao partijska vojska" .... Au Bobane, ovo je bilo baš u centar (barem za one koji znaju i za neke druge "afinitete" pomenutog njemačkog gospodina).