16 °

max 22 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

22° / 16°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 12°

Utorak

15.10.

19° / 10°

Srijeda

16.10.

16° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Teško vama, licemjeri...

Stav

Comments 1

Teško vama, licemjeri...

Autor: Antena M

  • Viber

Đorđe Šćepović
Adnan Čirgić
Boban Batrićević
Aleksandar Radoman

Prijedlog Andrije Mandića, koji bi dekretom zabranio rad NVO organizacija koje nijesu u službi Vučićevih i Putinovih projekata, prirodan je slijed događaja, i tek paragraf u programu koji je, između ostalih eksponenata imperijalističke ruske i srpske politike, još 2015. javno izložio danas rektor Univerziteta Crne Gore, ruski agent Vladimir Božović.

Nema ničega šokantnog u tek još jednoj tački fašizacije Crne Gore. No, zanimljive su reakcije Mandićevih saveznika i saučesnika u tome procesu. Kao da su, poput loših đaka, jedni od drugih prepisali saopštenja lišena sadržaja i smisla, Mandićevoj inicijativi hrabro su se suprotstavili PES, BS i Demokrate. Baš oni, zbog kojih je Andrija Mandić danas vlast, a Crna Gora ruska gubernija i srpska pokrajina. U već viđenim i toliko puta variranim partijskim saopštenjima, koja nadilaze i "Stilske vježbe" Rejmona Kenoa, Mandićevi saveznici mantraju o evropskim i građanskim putevima, na čijoj izgradnji udarnički rade, da im pozavidi i čuveni Alija Sirotanović. Jedini razlog njihova otpora povodom Vojvodina prijedloga mogla bi biti bojazan da bi se i sami jednom mogli naći pod lupom istražitelja (kad aktuelna vlast završi na smetlištu istorije), jer partije režima nijesu ništa drugo do agenture određenih centara moći.

Uostalom, čemu jedan takav zakon kad SDT, na čelu s novovićima, šoškićima i sličnima, već uveliko vrši progon slobodnih novinara, pisaca i građanskih aktivista. Uostalom, čemu čuđenje dijela javnosti nad onim što je samo finale okupacije Crne Gore i javna objava dikature. Stoga, elementarna pristojnost nalaže da oni, čija su usta puna Evrope, a čine sve ne bi li u sadejstvu s Mandićem do kraja razorili Crnu Goru, bar ćute, i u tišini izvršavaju povjerene zadatke. Kao i oni koji kao da iznova otkrivaju Ameriku ustvrđuju da je "Vučić kuću nam opoganio", a pritom u kontinuitetu afirmišu PES i Milojka Spajića, Vučićeva vazala.

A možda je zapravo samo riječ o još jednome igrokazu upriličenom po modelu - da se Vlasi ne dośete. Da se iza ovoga fingiranja loših i dobrih momaka u Vučićevoj družini na vlasti ne krije oprobani model ultradesničarskih vlasti - predložiti problematični zakon koji će njihovi partneri odbiti prikazujući se Zapadu kao fini dečki, pa potom zajedničkim snagama izgurati novi Zakon o državljanstvu, krijući etnički inženjering za nestanak Crne Gore floskulama o pravu i diskriminaciji.

Na koncu, budući da punim plućima živimo teokratiju, novozavjetno ćemo završiti: "Teško vama, licemjeri..."

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Najzloslutnije u svemu

Ćutanje zapadnih zemalja i aktivna pomoc Vučiću od Makrona