Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uznemirujuće: Jeziv zločin nad migrantima, ocu i sinu prerezali vrat

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Klix.ba

Uznemirujuće: Jeziv zločin nad migrantima, ocu i sinu prerezali vrat Foto: CNN

Na putu prema SAD-u, migranti otac Rudi i sin Kristijan iz Gvatemale brutalno su napadnuti. Meksičke vlasti pronašle su ih prije nekoliko dana kada je otac već preminuo, a dječak se jedva držao u životu.

Kako prenosi CNN, dječak je primljen u bolnicu s ranom dugom sedam centimetara. Pronađen je kako leži u očevom zagrljaju.

Njih dvojica su se zaputili u smjeru SAD-a, a napadnuti su kada su putovali preko Verakruza u Meksiku. Otac je imao 37 godina, a dječak ima deset. Gvatemalu su napuštili 28. maja, kada su krijumčaru platili da ih "prebaci" do Sjedinjenih Američkih Država, ali ih je on napuštio u Meksiku, đe su i oteti.

Otmičari su članovi narkokartela Los Zetas te su nakon otmice kontaktirali porodicu žrtava u SAD-u tražeći otkupninu od 12.000 dolara. Nakon što je porodica prikupila i poslala 8.000 dolara, otmičari im se više nisu javljali.

Kristijan i Rudi su putovali sa stricem i njegovim sinom, koji su uspjeli da pobjegnu otmičarima. Kristijan je odmah nakon pronalaska odvezen u bolnicu u Cuatli đe je operisan, te se trenutno oporavlja.

Ovo nije prvi napad na migrante koji putuju prema SAD-u. Naime, napadači ih često presrijeću i pljačkaju, otimaju, siluju i ubijaju.

Ostavi komentar

0/300