6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mogerini: Ne vidimo da Iran značajno krši sporazum

Izvor: Foto: Beta

Svijet

Comments 0

Mogerini: Ne vidimo da Iran značajno krši sporazum

Izvor: Agencije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nuklearni sporazum sa Iranom i dalje je "živ", iako se nalazi u najkomplikovanijoj fazi od kad je potpisan prije četiri godine, saopštila je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Ona je kazala da učesnici nuklearnog sporazuma s Iranom ne smatraju da kršenje koje čini Teheran predstavlja značajno nepridržavanje sporazuma.

Mogerini je, na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka ministara spoljnih poslova država članica EU u Briselu, kazala da učesnici sporazuma nijesu naznačili bilo kakvu namjeru da pokrenu mehanizam zbog kršenja.

"Opcija u kojoj nema nuklearnog sporazuma sa Iranom bila bi užasna za sve uključujući i one koji su odlučili da se povuku iz dogovora", ocijenila je Mogerini.

Ona je rekla da je puna primjena nuklearnog sporazuma ključna za stabilnost situacije i izbjegavanje eskalacija u dijelu svijeta koji je "kritičan za bezbjednost".

Prema riječima Mogerini, iako je u teškoj fazi, sporazum o nuklearnom programu Irana je i dalje instrument koji se koristi kako bi se rješavala nuklearna pitanje sa Iranom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR