10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Velika Britanija: Državni sekretar podnio ostavku

Izvor: Foto: Wikipedia

Svijet

Comments 0

Velika Britanija: Državni sekretar podnio ostavku

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Ministar za Evropu i Ameriku i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije, Alen Dankan podnio je danas ostavku, saopštio je Forin ofis.

Dankan, koji se smatra pristalicom EU, optužio je Borisa Džonsona, favorita za mjesto budućeg premijera, da nije podržao britanskog ambasadora u Vašingtonu nakon što je procurila informacija o njegovim ocjenama o administraciji američkog predsjednika Donalda Trampa.

Britanski ministri finansija i pravosuđa Filip Hamond i Dejvid Gok izjavili su u nedjelju da će podnijeti ostavke u srijedu ako Džonson preuzme kabinet.

"Ja sam siguran da neću biti otpušten, zato što ću podnijeti ostavku pre nego što do toga dođe. Pod pretpostavkom da Džonson postane premijer, shvatam da bi njegovi uslovi za služenje u njegovoj vladi obuhvatali prihvatanje izlaska iz EU bez sporazuma 31. oktobra. To nije nešto što bih ja ikada mogao da potpišem", kazao je Hamond u emisiji "Bi-Bi-Sija".

Gak je poručio da neće moći da nastavi sa radom u vladi "pod Džonsonom" ukoliko on bude tražio Bregzit bez sporazuma s EU, ocjenivši da bi takav potez Londona vodio nacionalnom "poniženju".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR