Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kristin Asanž: Sina mi ubijaju sporo i okrutno

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Tanjug/B92

Kristin Asanž: Sina mi ubijaju sporo i okrutno Foto: Beta

Majka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža (48) Kristin Asanž izjavila je da vlade VB i SAD ''ubijaju'' njenog sina, zbog razotkrivanja zločina i korupcije.

"Mog sina Džulijana Asanža polako, okrutno i nezakonito ubijaju vlade SAD i Velike Britanije, zbog višestruko nagrađivanog novinarstva koje otkriva ratne zločine i korupciju", napisala je ona na svom Tviter nalogu.

Ispod te objave ona je dodala objavu Vikiliksa, odnosno izvještaj izvjestioca UN za pitanja torture i mučenja koji se založio za prekid "kolektivnog progona" Asanža.

Izvjestilac navodi da nikada za 20 godina rada nije vidio da se grupa demokratskih država udruži i zajedno namjerno izoluju, demonizuju i zlostavljaju pojedinca tako dugo, bez imalo poštovanja prema dostojanstvu čovjeka i vladavini prava.

Osnivač Vikiliksa trenutno se nalazi u zatvoru u Londonu, nakon što je poslije skoro sedam godina uhapšen u Ambasadi Ekvadora u tom gradu.

Svi koji su ga posjećivali rekli su da mu je zdravstveno stanje loše, prenosi Raša tudej navodeći da ga je prošle nedjelje posjetio novinar Džon Pildžer koji je rekao da se njegovo stanje pogoršava i da ga tretiraju gore od ubice.

Trenutno, Asanžu prijeti ekstradicija u SAD gdje ga terete za posjedovanje i širenje povjerljivih informacija, a ukoliko sud utvrdi krivicu može biti osuđen na 175 godina zatvora.

Ostavi komentar

0/300