18 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Italija: Obilježena godišnjica tragedije na mostu u Ðenovi

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Svijet

Comments 0

Italija: Obilježena godišnjica tragedije na mostu u Ðenovi

Izvor: Beta

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

U italijanskom lučkom gradu Đenova danas je obilježena prva godišnjice tragedije kada je u rušenju mosta poginulo 43 ljudi.

Predsjednik Italije Serđo Matarela i lideri političkih stranaka prisustvovali su katoličkoj misi održanoj na mjestu nesreće, u napuštenom skladištu u blizini ostataka srušenog mosta, prenosi Rojters.

Na početku ceremonije, kojoj su prisustvovali i premijer Ðuzepe Konte i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, pročitana su imena poginulih.

Rukovodioci najvećeg italijanskog operatora za puteve, Atlantia grupe, koja je održavala most, udaljili su se sa mjesta održavanja ceremonije neposredno prije njenog početka, nakon što su ih pojedini članovi porodica žrtava zamolili da odu, saznaje Rojters.

Uzrok nesreće se još istražuje, ali pokret Pet zvjezdica koji je u vladajućoj koaliciji optužuje i Atlantia grupu da nije održavala vijadukt, što je ta kompanija negirala.

Druga vladajuća stranka, Liga Matea Salvinija, takođe je iskoristila nesreću da bi ukazala na povećano trošenje budžetskih sredstava, uprkos zabrinutosti Evropske unije da će to povećati ogroman javni dug Italije.

Na današni dan prošle godine zbog jake kiše se urušio veliki dio saobraćajnog vijadukta dugog 1,2 kilometra, zbog čega su automobili i kamioni pali sa visine od 50 metara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR