9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Netanjahu: Izrael otvoren za posjetioce i kritike, ali ne za pristalice bojkota

Izvor: Foto: Screenshot Youtube

Svijet

Comments 0

Netanjahu: Izrael otvoren za posjetioce i kritike, ali ne za pristalice bojkota

Izvor: Beta

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je Izrael "otvoren za sve posjetioce i sve kritike", ali da će zabraniti ulazak za dvije članice Kogresa SAD zbog njihove podrške bojkotu jevrejske države.

Netanjahuov kabinet objavio je danas da saopštenje u kojem je navedeno da sudeći po planu posjete Rašide Tlaib i Ilhan Omar za predstojeću posjetu Jerusalimu i Zapadnoj obali "postalo jasno da one planiraju putovanje samo u svrhu jačanja bojkota i negiranja legitimnosti Izraela".

Netanjahu je rekao da je Izrael primio 70 članova Kongresa iz Republikanske i Demokratske stranke "raširenim rukama" i da "nema zemlje u svijetu koja poštuje SAD i američki Kongres više od države Izrael", prenio je AP.

Članica izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Hanan Ašravi je označila skandalozom odluku Izraela da zabrani ulazak za dvije članice Kogresa SAD na okupirane palestinske teritorije.

"Odluka da se zabrani kogresmenkama Rašidi Tlaib i Ilhan Omar da posjete Palestinu je nečuven akt neprijateljstva prema američkom narodu i njegovim predstavnicima", rekla je Ašravi, prenio je Frans pres.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR