20 °

max 23 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porodični masakr u Španiji: Otac pred dvoje djece ubio bivšu suprugu, njenu sestru i majku

Svijet

Comments 0

Porodični masakr u Španiji: Otac pred dvoje djece ubio bivšu suprugu, njenu sestru i majku

Izvor: jutarnji.hr

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Strašan zločin u kojem su ubijene tri osobe potresao je Španiju piše BBC.

Hose Luis Abet Lafuente (45) u ponedjeljak je hicima iz vatrenog oružja ubio svoju bivšu suprugu (39), njenu sestru i majku, i to pred očima svoje dvoje djece, starih četiri, odnosno sedam godina. Policija je počinitelja uhapsila nedugo nakon zločina.

Do masakra je došlo u ponedjeljak ujutro, u trenutku kada su se djeca spremala za školu. Nakon što je ubio tri žene, ubica je pobjegao s mjesta zločina u mjestu Valga na sjeveru Španije a kasnije pozvao policiju i predao se, piše BBC.

Policija je saopštilaa da prije trostrukog ubistva nije bilo nikakvih prijava za nasilje od strane ubijenih žena. Dodali su i da se par razveo prošle godine.

Nešto više o pozadini zločina otkrili su lokalni mediji koji su napisali da je Lafuente nedavno slao poruke svojoj bivšoj ženi u kojima je optužio da mu sprječava pristup njihovoj djeci.

"Prvo si se razvela od mene, a sada mi još ne daš da vidim svoju djecu", napisao je ubica na Facebooku, a prenosi španski El Mundo.

Zbog strašnog zločina reagovao je i španski premijer Pedro Sančez koji je rekao da se radi o "strašnoj tragediji", a zločine je opisao kao "rodno motivisane".

"Mi nećemo stati dok se pokolj žena ne zaustavi" napisao je Sančez na svojem Twitter profilu.

Što se tiče samih detalja zločina, ubica je policiji ispričao svoju verziju - rekao je da je njegova bivša supruga u osam ujutro smjestila svoju djecu u auto. Taman kada je krenula autom na ulicu, on je prišao vozilu s pištoljem u rukama. Nakon što ga je vidjela, ona je pozvala svoje članove porodice u pomoć.

Uprkos tome, Abet Lafuente ju je upucao, bez obzira na to što su sve posmatrala njihova djeca, rekli su policijski službenici.

Nakon što su do auta stigle sestra i majka ubijene žene, Abet Lafuente je i njih usmrtio.

Ubica je poslije toga pištolj navodno bacio u rijeku (policija ga je pronašla, zajedno s municijom) te se vratio u kuću u kojoj je živio sa svojom majkom i sestrom, udaljenom nekih 20 kilometara od mjesta zločina. Nedugo nakon toga pozvao je policiju i mirno se predao.

Zbog nezapamćenog zločina lokalne vlasti u Valgi proglasile su tri dana žalosti. Djeca su zasad povjerena na brigu njihovom ujaku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR