12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lavrov: Moskva se neće pridružiti Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja

Izvor: Foto: Beta

Svijet

Comments 0

Lavrov: Moskva se neće pridružiti Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja

Izvor: Srna/Blic

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Rusija se neće pridružiti Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

On je rekao da Rusija vjeruje da je eliminisanje nuklearnog oružja moguće samo u kontekstu sveobuhvatnog i potpunog razoružavanja.

"Želim još jednom da naglasim da se Rusija neće pridružiti ovom sporazumu. Cilj izgradnje svijeta bez nuklearnog oružja jeste zajednički, ali ga ne bi trebalo dostizati jednostranim i prilično arogantnim metodama kao što je predviđeno u dokumentu sporazuma", poručio je Lavrov.

Lavrov je napomenuo da Rusija insistira na tome da je potpuna eliminacija nuklearnog oružja moguća samo uz jednaku i nedjeljivu bezbjednost za sve, uključujući zemlje koje posjeduju nuklearno oružje u okviru Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

Ruski ministar rekao je da je opasna i obmanjujuća tendencija da se zemlje prisile da odustanu od nuklearnih arsenala bez vođenja računa o njihovim strateškim i bezbjednosnim interesima, javio je TASS.

Šef ruske diplomatije dodao je da je Rusija ubijeđena da se današnji rizici i prijetnje od širenja oružja mogu ukloniti samo uz strogo poštovanje Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja, uz vođenje računa o ravnoteži između neširenja, razoružavanja i mirnodopskog korišćenja nuklearne energije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR