Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Istraga o Trampu: Svjedočila bivša ambasadorka u Ukrajini

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: VOA/N1

Istraga o Trampu: Svjedočila bivša ambasadorka u Ukrajini EPA-EFE/SHAWN THEW

U američkom Kongresu nastavljena su saslušanja svjedoka u istrazi u opozivu predsjednika SAD. U toku dana je svjedočila bivša ambasadorka u Ukrajini Mari Jovanovič, koja je već govorila o saznajima da je smijenjena pošto je protiv nje Trampov lični advokat Rudolf Đulijani vodio prljavu kampanju.

Amasadorka Mari Jovanovič bila je vidno uzrujana dok je odgovarala na pitanja. Ona je govorila o tome kao se osjećala ugroženom, pošto je predsjednik Tramp u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Ukrajine, tadašnju ambasadorku u Kijevu nazvao problematičnom i najavio da će morati da prođe "kroz neke stvari".

Jovanovič je govorila o prljavoj kampanji koji je protiv nje vodio predsjednikov lični advokat Rudolf Đulijani.

On je navodno tajnom diplomatijom i mimo ambasadorke pokušavao da sa Ukrajincima dogovori pokretanje istrage o sinu Džoa Bajdena.

Tokom njenog svjedočenja, Tramp je na Tviteru napisao da je "gdje god je Jovanovič služila kao ambasadorka, situacija postala loša", što je ambasadorka takođe prokomentarisala kao zastrašivanje.

Sama Bijela kuća odgovorila je tvit nije zastrašivanje, nego samo predsjednkovo mišljenje.

Inače, Bijela kuća objavila je transkript drugog, ranijeg razgovora koji je predsjednik Tramp vodio sa ukrajinskim predsjednikom Zelenskim, iz koga se vidi da je ukrajinskom lideru bilo veoma stalo do toga da Tramp prisustvuje njegovoj inauguraciji. Tramp ga je tada pozvao u Bijelu kuću i napomenuo da dok je bio vlasnik licence Miss Univerzuma, iz te zemlje su uvijek stizali sjajni ljudi.  

Ostavi komentar

0/300