10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poznati detalji masakra u Njemačkoj, evo ko je napadač

Izvor: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Svijet

Tag Gallery
Comments 0

Poznati detalji masakra u Njemačkoj, evo ko je napadač

Izvor: Index.hr

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Sinoć je u njemačkom gradu Hanau na dvije lokacije ubijeno devet osoba. Napadač je pobjegao, ali je uskoro pronađen mrtav u stanu. Kraj njega je pronađeno tijelo još jedne osobe.

Ukupno je, dakle, 11 mrtvih: devet žrtava u dva nargila-bara, napadač koji je izvršio samoubistvo te još jedna mrtva osoba u napadačevom stanu.

EPA-EFE/HEIKO HAHNENSTEIN

U stanu napadača koji je, kako piše Bild, identifikovan kao Tobias R., pronađeno je oproštajno pismo. Pismo je, piše Bild, prilično konfuzno. U njemu su očiti ekstremno desni politički stavovi koje je napadač imao.

Takođe, spominje se i snimak koju je napadač navodno objavio na internetu prije nekoliko dana, a na kojem iznosi teoriju zavjere o zlostavljanju djece u SAD-u. No autentičnost tog snimka još nije potvrđena.

Neke od žrtava su Kurdi

Još ranije je objavljeno kako je napadač njemački državljanin. U njegovom automobilu pronađeni su časopisi o municiji i pištoljima, a imao je i dozvolu za lovačko oružje.

Slučajno ili ne, neke od žrtava su Kurdi.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Ipak, riječ je o prvim informacijama. Tokom dana trebalo bi biti poznato više informacija kao i motiv koji je muškarca natjerao na ovaj čin. Nije poznato ni koliko napadač ima godina, a ostaje nepoznanica i čije je tijelo pronađeno u stanu u kojem se napadač ubio.

"Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni", objavila je policija na Tviteru još ranije. Istraga je još uvijek u toku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR