12 °

max 18 ° / min 12 °

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

20° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić dogovorio cijenu gasa sa Putinom: Otkrio o čemu su pričali telefonom

Svijet

Comments 0

Vučić dogovorio cijenu gasa sa Putinom: Otkrio o čemu su pričali telefonom

Izvor: nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom oko jedanaest časova.

„Imali smo veoma dobar razgovor. Najvažnija tema su bili naši bilateralni odnosi. Za nas je bio važan istek gasnog sporazuma poslije desetogodišnjeg trajanja. Ono što mogu da vam kažem to je da smo dogovorili glavne elemente koji su veoma povoljni za Srbiju“, naveo je Vučić.

"Dogovorili smo da ćemo potpisati ugovor na tri godine, ne na mjesec kako su neki predviđali. Drugi važan element je da će formula ostati ista, tako da će cijena biti veoma povoljna za našu zemlju. Ostaje nam da sa Gaspromom dogovorimo sve o količinama", naveo je on.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Skladište generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u Beogradu, da bi se uvjerio u stanje robnih rezervi osnovnih životnih namirnica.

Kako je potvrđeno "Tanjugu" o telefonskom razgovoru sa predsjednikom Putinom koji je imao danas u 11 časova, javnost će obavijestiti naknadno.

Predsjednik Vučić je, kako najavljeno, sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom trebalo da razgovara o novom aranžmanu koji Srbijagas treba da sklopi sa Gaspromom za snabdijevanje gasom.

Aktuelni sporazum o isporukama ruskog gasa ističe 31. maja, a Vučić je ranije najavio da će tokom razgovora s Putinom pokrenuti pitanja količina isporuka gasa, cijene i sigurnosti snabdijevanja Srbije ovim energentom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR