16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hamasovci mu oteli ženu i ćerke, vidio ih je na snimku okružene hrpom terorista

Svijet

Comments 1

Hamasovci mu oteli ženu i ćerke, vidio ih je na snimku okružene hrpom terorista

Izvor: Index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Stotine zaprepašćenih Izraelaca javile su se juče policiji u nadi da će saznati kakva je sudbina voljenih osoba izgubljenih u jeku masovne palestinske infiltracije iz Pojasa Gaze, piše Reuters. Osim stotina mrtvih, stotinjak ljudi je odvedeno na područje Pojasa Gaze.

Jedna je majka razgovarala s Reutersom nakon što je dala svoj uzorak DNK i predala četku za češljanje sina koji je bio na plesnoj zabavi na otvorenom, na koju su upali Hamasovi naoružani pripadnici. Odbila je reći svoje ime. "Zadnji put kad smo se čuli s njim zvao je iz auta. Rekao je da pokušava pobjeći i da pucaju na njega. Radim što god mogu da saznam što se dogodilo", rekla je.

Joni Ašer, koji se vratio u svoj dom u središnjem Izraelu nakon bezbrojnih pokušaja da dobije pomoć od vlasti, rekao je da je njegova supruga posjećivala svoju majku u zajednici Nir Oz blizu granice s njihove dvije mlade kćeri kada je Hamas napao. "Rekla mi je da su teroristi u kući", kaže.

Kasnije je preko Google računa locirao njen mobilni. Položaj mobilnog bio je Kan Junis, grad u Gazi. Zatim je vidio video koji se proširio društvenim mrežama kako ih odvode u Gazu.

"Sigurno sam identifikovao svoju ženu, svoje dvije kćeri i svekrvu na nekakvim kolima, a svuda oko njih teroriste Hamasa", rekao je. “Moje dvije curice, one su samo bebe, nemaju ni 5 godina i 3 godine... Ne znam ništa o njihovu zarobljavanju. Ne znam što je s njima."

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Izraelska vlada je kriva sto je na Zapadnu obalu naselila preko pola miliona ljudi. To podrucije je pod vojnom okupacijom i nije sigurno za zivot njihovih gradjana. Nerealno je ocekivati od Palestinaca da mirno prihvate etnicko ciscenje.