14 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 13°

Četvrtak

17.10.

21° / 16°

Petak

18.10.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NATO: Nije neophodno da nam se pridruže sve zemlje Zapadnog Balkana

Svijet

Comments 0

NATO: Nije neophodno da nam se pridruže sve zemlje Zapadnog Balkana

  • Viber
NATO ima dobre odnose sa Srbijom, a Srbija ima pravo da odluči da li želi da sarađuje i sa Rusijom, izjavila je zamjenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler.

U intervjuu za portal European Western Balkans, Gotemeler ističe da NATO vjeruje u princip da sve države i nacije imaju pravo da izaberu svoje bezbjednosne okvire i saradnju tako da je, navodi, na sprskom narodu i rukovodstvu da odluče na koji način žele da grade svoje odnose.

Podsjetivši da se uvijek govori o tome da postoji neka vrsta takmičenja između NATO i Rusije u Srbiji, Gotemelerova ističe da Alijansa to ne vidi na taj način.

"Iz naše perspektive, važno je što je Srbija prišla NATO i upitala za saradnju i pomoć u izgradnji određenih institucija u oblasti odbrane. Imamo veoma dobar plan saradnje sa Srbijom, i ako oni odluče da sarađuju i sa Rusijom, to je na njima", podvukla je Gotemelerova.

Ona navodi i da nije neophodno da se sve zemlje Zapadnog Balkana pridruže NATO kako bi napredovale, ali da je veoma važno da svi rade na izgradnji institucija i kapaciteta da se bore protiv unutrašnjih izazova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR