23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zelenski: Trampovi planovi opasni su ne samo za Ukrajinu, već i za  SAD i svijet

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Zelenski: Trampovi planovi opasni su ne samo za Ukrajinu, već i za SAD i svijet

Autor: Antena M

  • Viber

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da namjera republikanskog predsjedničkog kandidata i bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa da prekine rat u Ukrajini pomoću ustupaka može biti opasna ne samo za Ukrajinu, već i za poziciju SAD u svijetu, jer, kako je naveo, ruski predsjednik Vladimir Putin nema namjeru da se zaustavi ako pobijedi u ratu.

Zelenski je u intervjuu za Gardijan kazao da je uvjeren da se Putin neće zaustaviti u Ukrajini i da će ići dalje ako dobije rat.

Po ocjeni ukrajinskog predsjednika mogući dogovor Trampa sa Putinom o prekidu rata u Ukrajini neće zaustaviti ruskog predsjednika u osvajanju, prenose ukrajinske agencije.

“I tada će Putin krenuti dalje, shvatajući da SAD više nisu tako veliki igrači, a onda će drugi autoritarni lideri drugih zemalja ući u arenu. Ovo je treći svjetski rat“, naveo je Zelenski.

Tramp je više puta izjavljivao da će navodno moći da prekine rat u Ukrajini za nekoliko dana direktnim kontaktom sa Putinom.

Tramp je nedavno dao iznenađujuću najavu tokom jednog od svojih sastanaka sa potencijalnim donatorima kampanje, rekavši da bi navodno „bombardovao Moskvu i Peking, ako Rusija napadne Ukrajinu ili Kina izvrši invaziju na Tajvan“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR