23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin: Zapad misli da nikad nećemo upotrijebiti nuklearno oružje, ali imamo doktrinu

Svijet

Comments 0

Putin: Zapad misli da nikad nećemo upotrijebiti nuklearno oružje, ali imamo doktrinu

Autor: Antena M

  • Viber

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se danas sa čelnicima međunarodnih novinskih agencija u Rusiji, javila je moskovska agencija TASS, koja već dugi niz godina organizuje taj događaj na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

Sastanak je otvorio generalni direktor agencije TASS Andrej Kondrašov.

Upitan o rizicima nuklearnog rata zbog Ukrajine, upozorio je da bi Rusija mogla upotrijebiti sva dostupna sredstva da se odbrani ako bude prijetnji njenom suverenitetu ili teritorijalnom integritetu, navodi Hina.

Vladimir Putin je rekao da je Zapad uvijek iznova optuživao Rusiju za zveckanje nukleranim oružnjem, no da je to pogrešno, jer je SAD taj koji je upotrijebio nuklearno oružje protiv Japana u Drugom svjetskom ratu.

Pred urednicima stranih medija, Putin je rekao da ruska nuklearna doktrina dopušta da se takvo oružje koristi kao odgovor na određene pretnje.

„Iz nekog razloga, Zapad vjeruje da ga Rusija nikad neće upotrijebiti. Imamo nuklearnu doktrinu, pogledajte što tamo piše. Ako nečije djelovanje prijeti našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, smatramo da je moguće upotrijebiti sva sredstva koja imamo na raspolaganju. Ovo se ne smije shvatati olako, površno“, istakao je Putin.

Agencija Rojters izdvojila je sa tog sastanka Putinovu ocjenu da Rusiji nije bitno ko će biti sljedeći američki predsjednik, jer to vjerovatno ne mijenja ništa za Moskvu.

Pred urednicima stranih medija na forumu u Sankt Petersburgu Putin je optužio Bajdenovu administraciju koja je najveći snabdjevač Ukrajine vojnom opremom, da čini grešku za greškom ili „spaljuje“ američki politički sistem i globalno vodstvo, navela je britanska agencija.

Na sastanku učestvuju šefovi međunarodnih novinskih agencija iz desetak zemalja – agencije Frans pres, Asošiejted presa, Rojtersa, kineske nacionalne agencije Hsinhua, nemačke DPA, ANSA (Italija), EFE (Španija), IRNA (Iran), Kjodo njuz (Japan), turske Anadolije, Azerbejdžanske državne novinske agencije, bjeloruske agencije BELTA, Jonhap iz Južne Koreje, Kazinforma iz Kazahstan, Uzbekistanska nacionalna novinska agencija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR