16 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fejsbuk ukinuo sva ograničenja Trampu: On i Bajden podliježu istim standardima

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 0

Fejsbuk ukinuo sva ograničenja Trampu: On i Bajden podliježu istim standardima

Autor: Antena M

  • Viber

Fejsbuk je ukinuo ograničenja nametnuta Donaldu Trampu nakon napada na Kapitol 6. januara, stavljajući bivšeg predsjednika u ravnopravan položaj sa predsjednikom Džoom Bajdenom, samo nekoliko dana prije Republikanske nacionalne konvencije.

Gigant društvenih medija prvobitno je zabranio bivšem predsjedniku da koristi svoje platforme 2021. godine nakon što su njegove pristalice upale na Kapitol, piše Politiko.

Meta, Fejsbukova matična kompanija, ukinula je tu zabranu prošle godine, ali je najavila da će Donald Tramp biti podvrgnut „zaštitnim ogradama“ kao što su „pojačane kazne suspenzije“ ako objave krše njene standarde.

Sada je kompanija uklonila ta ograničenja, uz obrazloženje da, iako su postavljena nakon „ekstremnih i vanrednih okolnosti“ napada na Kapitol, Tramp nije učinio ništa da ih prekrši.

„Procjenjujući našu odgovornost da dozvolimo političko izražavanje, vjerujemo da bi američki narod trebalo da bude u mogućnosti da čuje kandidate za predsjednika na istoj osnovi“, napisao je Nik Kleg, predsjednik za globalne poslove kompanije Meta u saopštenju objavljenom na veb stranici kompanije u petak.

Kleg je dodao da i Bajden i Tramp i dalje podliježu istim „standardima zajednice“ koji se primjenjuju na sve ostale korisnike platformi kompanije, uključujući Fejsbuk i Instagram.

Facebook, najveća svjetska društvena mreža, bio je i alat za oglašavanje i ključno mjesto za prikupljanje donacija pristalica za obje prethodne Trampove kampanje.

Ovih dana, međutim, često objavljuje na svom sajtu Trut Soušl (Truth Social), koji je pokrenuo nakon što su ga Fejsbuk i drugi suspendovali.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR