23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogođeni energetski objekti u dva ukrajinska regiona

Izvor: EPA EFE

Svijet

Comments 0

Pogođeni energetski objekti u dva ukrajinska regiona

Autor: Antena M

  • Viber

Ruske dronovi tokom jučerašnjeg dana pogodili su energetske objekte u dva ukrajinska regiona na sjeveru zemlje, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Ukrajinsko javno preduzeće “Ukrenergo”, takođe, navelo je da će zbog ruskih napada ograničiti potrošnju električne energije širom Ukrajine.

Komandant izviđačke jedinice “Tera” Nikolaj Volohov izjavio je, istovremeno, da ruske snage pripremaju novi napad na Harkovsku oblast.

S druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je oborilo desetine ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad Rostovske i Smolenske oblasti.

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, u međuvremenu, razgovarali su telefonom o ratu u Ukrajini.

Tramp je tokom razgovora obećao da će kao budući američki predsjednik donijeti mir, dok je Zelenski istakao da se ruski napadi na ukrajinske gradove i naselja svakodnevno nastavljaju.

Tim povodom, oglasio se i bivši britanski premijer Boris Džonson koji je izjavio da je uvjeren da će Tramp pomoći da se okonča rat, pod “pravim” uslovima i za Ukrajinu i Zapad.

Za to vrijeme, njemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da će se založiti za veći vojni budžet naredne godine usljed prijetnji koje dolaze iz Rusije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR