21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Sjevernoj Makedoniji gori devet požara

Izvor: Pixabay, ilustracija

Svijet

Comments 0

U Sjevernoj Makedoniji gori devet požara

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Na teritoriji Sjeverne Makedonije ima devet aktivnih šumskih i požara na otvorenom, saopštio je direktor Centra za upravljanje krizama Stojanče Angelov.

On je u video izjavi rekao da na gašenju požara sa lokalnim vatrogascima, angažovano i 150 vojnika, 30 policajaca i 40 pripadnika Direkcije za zaštitu i spasavanje (DZS) Sjeverne Makedonije.

Prema riječima Angelova, za sada na gašenju požara iz vazduha dejstvuju samo makedonske letjelice – dva „er traktora“ DZS, dva policijska helikoptera i dva helikoptera Armije Sjeverne Makedonije.

Dodao je da je od stranih letjelica, kako je rekao, „nažalost ostao samo crnogorski helikopter koji je trenutno na servisiranju zbog defekta i da će ako bude uspješno uklonjen nastaviti danas sa dejstvom“.

„U ovom trenutku oslanjamo na naše snage to su dva er traktora DZS, dva armijska helikoptera i dva polcijska helikoptera. Sve strane letjelice, izuzev crngorskog helikoptera, već su napustile našu državu zbog požara koji su se pojavili u njihovim matičnim zemljama“, rekao je Angelov.

U borbi sa vatrenom stihijom u Sjevernoj Makedoniji iz vazduha prethodnih dana su učestvovali i jedan helikpter iz Srbije, dva iz Slovenije, hrvatski protvpožarni avion „kanader“, avion „spartan“ iz Rumunije, kao i dva turska „er traktora“ i jedan helikopter.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR