24 °

max 30 ° / min 21 °

Petak

06.09.

30° / 21°

Subota

07.09.

33° / 21°

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

29° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

26° / 17°

Četvrtak

12.09.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Što kažu ankete o šansama Kamale Haris protiv Trampa?

Izvor: EPA

Svijet

Comments 0

Što kažu ankete o šansama Kamale Haris protiv Trampa?

Autor: Antena M

  • Viber

Svih 50 predsjednika Demokratske stranke iz saveznih država podržalo je Kamalu Haris kao novu predsjedničku kandidatkinju koji će se suprotstaviti republikanskom kandidatu i bivšem predsjedniku Donaldu Trampu, javlja Reuters.

Predsjednici su održali konferencijski poziv nakon što je predsjednik Džoe Bajden objavio da se povlači kao stranački kandidat.

“Nakon najave predsjednika Bajdena, naši su se članovi odmah okupili kako bi se ujedinili iza kandidatkinje koja ima istoriju pobjeđivanja na teškim izborima i koja je dokazani lider u pitanjima koja su važna Amerikancimam reproduktivna sloboda, prevencija oružanog nasilja, zaštita klime, pravna reforma i ponovna izgradnja ekonomije,” rekao je Ken Martin, predsjednik Udruženja državnih demokratskih odbora, u izjavi.

Što kažu ankete o šansama Kamale Haris protiv Trampa?

Hipotetske ankete prije samog odustajanja Džoa Bajdena pokazivale su da Kamala Haris zaostaje za Donaldom Trampom za 2 postotna boda, 46% prema 48%, dok je Bajdenov zaostatak bio 44% prema 47%.

Anketa u ključnim saveznim državama za dobijanje izbora, provedena nakon pokušaja atentata na Trampa i prije nego što je Bajden odstupio, ispala je tako da je Haris bila jedan postotni bod iza Trampa u Pensilvaniji, a u prednosti s pet postotnih bodova u Virdžiniji. Njena podrška među ženama, mlađim biračima i crnim biračima jača je od Bajdenove, izvještava New York Times.

Naravno, treba pričekati ankete koje će ispitati raspoloženje nacije nakon Bajdenovog povlačenja i moguće službene potvrde kandidature Kamale Haris.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR