23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kamala Haris osigurala dovoljan broj delegata za nominaciju

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 1

Kamala Haris osigurala dovoljan broj delegata za nominaciju

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednica SAD-a Kamala Haris već je osigurala 1979 delegatskih glasova potrebnih da dobije demokratsku nominaciju za predsjedničku kandidaturu, javlja CNN.

Pozitivne naznake su i to što se u 24 sata prijavilo više od 30 hiljada volontera za njenu kampanju, kao i da je u više od 80 miliona već sakupljenih donacija, prema navodima medija veliki ako ne i najveći dio stigao od običnih građana a ne takozvanog “velikog novca” odnosno bogatih donatora.

Kamala Haris ima najviše izgeda da bude kandidat Demokratake stranke koji će se u novembru suprostaviti Donaldu Trampu na predsjedničkim izborima, nakon što je aktuelni predsjednik Džo Bajden u nedjelju objavio da se povlači i podžao Haris da ga zamijeni.

Niko od drugih mogućih kandidata o kojima se spekulisalo i koji imaju čak i bolje rejtinge od nje nije najavio nominaciju, već su svi podžali aktuelni potpredsjednicu - kojoj podrška stiže od svih demokratskih grupacija i praktično kompletnog demokratakog tima.

Istraživanja i dalje pokazuju da Kamala Haris kod birača i stoji na istom nivou kao i Tramp, ali iz republikanakog tabora pokazuju veliku nervozu zbog ove promjene kod demokrata.

Naime Tramp i njegovi republikanci zamjenu kandidata na demokratakom izbornom listiću zovu “pokušajem puča”, a predsjedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson najavio je da ce pokrenuti sudski postupak protiv ove odluke demokrata.

Demokratska nacionalna konvencija (DNC) zakazana je za 19. avgust u Čikagu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Goran

Civilizovana i napredna Amerika je zaštitnica humanijeg puta kojem stremi značajan dio čovječanstva. Uostalom, koga izvolijevaju favorizovati retrogradne političke strukture i pojedinci na ovom južnoslovenskom prostoru...