23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turska policija uhapsila osumnjičenog za napad u Moskvi

Izvor: twiter

Svijet

Comments 0

Turska policija uhapsila osumnjičenog za napad u Moskvi

Izvor: radio slobodna evropa

Autor: Antena M

  • Viber

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja izjavio je 24. jula da je turska policija uhapsila ruskog državljanina osumnjičenog za bombaški napad u Moskvi ranije tog dana, u kojem je navodno povrijeđen visoki ruski vojni obavještajac i još jedna osoba.

"Ruski državljanin Jevgenij Serebrjakov sumnjiči se za izvođenje terorističkog akta koristeći eksplozivnu napravu na automobilu u Moskvi, zbog čega su povrijeđene dvije osobe, rekao je Jerlikaja na društvenoj mreži X.

Serebrjakov je stigao letom iz Moskve i uhapšen je u turskoj provinciji Mugla, dodao je ministar.

Jerlikaja je objavio i video koji prikazuje tursku policiju kako izvodi čoveka iz bijelog vozila i stavlja mu lisice.

Mediji su ranije prenijeli da su, u eksploziji automobila-bombe u Moskvi rano ujutro, ranjene dvije osobe od kojih je jedna navodno viši vojni obavještajni oficir.

Ruski istražni komitet saopštio je da su u eksploziji ranjeni vlasnik SUV-a Toyoda Land Cruiser i putnik, prenosi redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk rekla je da je eksploziju izazvala "neidentifikovana naprava" postavljena u vozilo.

"Preliminarne istrage otkrile su da je neidentifikovani predmet stavljen u vozilo detonirao eksploziju na parkingu", rekla je Volk.

Kako je dodala, u eksploziji su povrijeđene dvije osobe koje su kolima hitne pomoći prebačene u zdravstvenu ustanovu.

Vlasti zvanično za sada nisu identifikovale ranjene u eksploziji, rekavši da je otvorena kriminalistička i forenzička istraga o incidentu.

List Kommersant javlja da je jedan od ranjenih služio u Glavnoj upravi Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, poznatoj kao GRU.

Kanal Astra Telegram prvobitno je izvijestio da su dvije žrtve Andrej Torgašov (49), zamjenik načelnika jedinice 33790 - satelitskog komunikacionog radijskog centra ruske vojske, i njegova supruga, te da su oboje hospitalizovani.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR