21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Italija dobila negativno mišljenje Evropske komisije o slobodi medija

Izvor: Pixabay

Svijet

Comments 0

Italija dobila negativno mišljenje Evropske komisije o slobodi medija

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska komisija je u svom izvještaju o vladavini prava u Evropskoj uniji izdvojila nekoliko problema s Italijom, ali vlada u Rimu negira optužbe te krivicu prebacuje na prijašnje vlasti.

Ovaj dokument je trebao biti usvojen i objavljen prije nekoliko sedmica, ali je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, prema tvrdnjama evropskih medija, odlagala objavu zbog nade da će je premijerka Italije Giorgia Meloni podržati u borbi za novi mandat.

Kako je Fon der Lajen dobila novi mandat, izvještaj je izašao, a uključene su i kritike prema vlastima u Rimu. Konkretno, Evropskoj uniji su zasmetale promjene o moćima premijera Italije i slobodi medija na javnom servisu.

Iz Braće Italije, stranke koju predvodi Meloni, negiraju optužbe i kažu da je krivica, barem u segmentu slobode medija, na prethodnim koalicijama koje su vladale Italijom, jer problem s javnim servisom postoji već duže vrijeme.

Italijanski novinari su često na meti tužbi, a sama Meloni je podnijela nekoliko krivičnih prijava prema medijskim radnicima koji su je kritikovali. Upravo to je bilo u fokusu ovog dijela izvještaja.

Što se tiče promjena ovlasti premijera, iz Braće Italije kažu da su "Talijani glasali za Meloni i njene predložene promjene", te da je to dovoljno dobro za nastavak reformi.


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR