21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Narkobos "El Majo" namamljen u avion

Svijet

Comments 0

Narkobos "El Majo" namamljen u avion

Autor: Antena M

  • Viber

Ismael "El Majo" Zambada, vođa meksičkog narkokartela Sinaloa koji je decenijama izmicao pravdi, uhapšen je tako što je namamljen u avion koji ga je umjesto na planiranu destinaciju odveo u SAD, gdje je uhapšen zajedno sa sinom Hoakina "El Čapa" Guzmana, rekao je danas jedan američki zvaničnik za bezbjednost, upoznat sa slučajem.

"El Majo" se ukrcao u avion za Ameriku vjerujući da ide negdje drugdje, rekao je zvaničnik koji je tražio anonimnost jer nema ovlašćenje da daje izjave u vezi sa slučajem. Pri tom nije pružio dodatne informacije, pa se ne zna ko je vođu narkokartela ubijedio da uđe u avion, niti se zna na koju je lokaciju je "El Majo" mislio da putuje.

Pošto se avion sputio u okolini El Pasa, Zambada i Hoakin Guzman Lopez su smjesta uhapšeni i sprovedeni u pritvor, rekao je zvaničnik.

Guzmanov otac "El Čapo", takođe vođa narkokartela, 2019. godine je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Zambada "El Majo" je jedan od najmoćnijih narkobosova u svijetu. On je godinama na meti američke vlade kojoj je cilj da pohapsi šefove narkokartela Sinaloa, odgovornog za krijumčarenje ogromnih količina droge preko američko-meksičke granice.

Za informaciju koja bi dovela do Zambadinog hapšenja američke vlasti su ponudile nagradu od 15 miliona dolara.

En Milgram, šefica američke agencije za borbu protiv krijumčarenja narkotika poznate kao DEA, ocijenila je da hapšenje Zambade "udara u srce kartela koji je odgovoran za većinu droga - uključujući fentanil i metamfetamin - koje ubijaju Amerikance od obale do obale (SAD)".

Advokat koji je po službenoj dužnosti dodijeljen Zambadi za sada ne odgovara na novinarska pitanja postavljena mejlom.

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador rekao je danas novinarima da i dalje iščekuje detalje hapšenja i da nije uključen u operaciju

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR