15 °

max 23 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Njemački političari zahtijevaju sankcije za Budimpeštu zbog liberalizacije viznog režima za Rusiju

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Njemački političari zahtijevaju sankcije za Budimpeštu zbog liberalizacije viznog režima za Rusiju

Autor: Antena M

  • Viber

Njemački političari zahtijevaju sankcije za Budimpeštu zbog liberalizacije viznog režima za Rusiju, a od mađarskih susjeda, među kojima je i Hrvatska, traže uvođenje kontrola na granicama s Mađarskom, javlja danas dopisnik Hine iz Berlina.
 
„Na mađarskim granicama treba uvesti kontrole, to je pravno moguće. Sada su na potezu susejdne zemlje poput Austrije, Hrvatske, Slovačke i Rumunije“, rekao je ministar unutrašnjih poslova savezne pokrajine Brandenburg Mihael Štubgen iz Kršćansko-demokratske unije (CDU).

On je u razgovoru za dnevnik Bild rekao kako je ta mjera potrebna nakon što je Mađarska ublažila sistem viza za građane Rusije i Bjelorusije i omogućila lakše useljavanje radne snage iz tih zemalja.

„Neprihvatljivo je da jedna članica Evropske unije više-manje nekontrolisano u zemlju pušta Ruse“, rekao je Štubgen.

 I njegov kolega i šef evropskih narodnjaka Manfred Veber zatražio je sankcionisanje Mađarske zbog olakšavanja ulaska ruskih i bjeloruskih državljana.

„Putinovi špijuni i ubice su već nanijeli dosta štete Evropskoj uniji i Njemačkoj… Ko bez provjere Ruse pušta u EU, taj snažno ugrožava sigurnost Evrope“, rekao je Veber, naglašavajući da mađarski potez „mora imati posledice“, navodi Hina.

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer iz Socijaldemokratske stranke (SPD) poručila je kako se nakon ruske agresije na Ukrajinu povećala opasnost od ruske špijunaže i sabotaža.

„Članice EU zato moraju povećati stepen zaštite umjesto da stvaraju potencijalne puteve ulaska“, prenio je njene riječi portparol ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR