16 °

max 23 ° / min 15 °

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izraelci u Pojasu Gaze ubili 18, a Palestinci u Tel Avivu dvoje ljudi

Izvor: EPA-EFE Arhiva

Svijet

Comments 0

Izraelci u Pojasu Gaze ubili 18, a Palestinci u Tel Avivu dvoje ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber

U izraelskim vazdušnim udarima  u Pojasu Gaze danas je poginulo 18 ljudi, dok su u napadu nožem palestinskog militanta u predgrađu Tel Aviva ubijene dvije osobe.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Izraelci su izveli napade na izbjeglički kamp unutar bolničkog kompleksa u centralnom Pojasu Gaze i na sjeveru te teritorije.

Žena od 70 godina i muškarac u 80-im ubijeni su u napadu nožem u Tel Avivu, još dvoje je ranjeno, a policija je navela da je ubica palestinski militant, koji je "neutralisan".

Sumnja se da je bilo više napadača, jer su žrtve pronađene na tri mjesta međusobno udaljena 500 metara, pa se i za njima traga, piše AP.

U izraelskom vazdušnom udaru u Pojasu Gaze rano u nedjelju na šatorski kamp u kojem se nalaze raseljene osobe u dvorištu bolnice za mučenike Al-Aksa, poginule su četiri osobe, uključujući i jednu ženu, a više ih je ranjeno, rekli su zdravstveni zvaničnici. Nisu rekli da li su ubijeni civili ili borci.

Novinar AP-a snimio je muškarce kako žure na mjesto napada da pomognu ranjenicima i izvuku tijela, dok pokušavaju da ugase vatru.

Bolnica u Deir al-Balahu je glavna medicinska ustanova koja radi u centralnom Pojasu Gaze, a hiljade ljudi su se tamo sklonile nakon što su pobjegle iz svojih domova tokom prethodnih deset mjeseci.

U odvojenom udaru uništena je kuća u sjevernom Pojasu Gaze, ubijeno je osmoro ljudi, među njima porodica sa troje djece, izvijestilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja, prenosi RSE.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR