18 °

max 24 ° / min 16 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

19° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Beč: Otkazani koncerti Tejlor Svift zbog planiranog terorističkog napada

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Beč: Otkazani koncerti Tejlor Svift zbog planiranog terorističkog napada

Izvor: BBC

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Tri rasprodata koncerta američke pjevačice Tejlor Svift u Beču otkazana su zbog planiranog terorističkog napada. Koncerti su bili zakazani za četvrtak, petak i subotu, na stadionu ''Ernst Hapel'' glavnom gradu Austrije.

Dvojica muškaraca uhapšena su u Austriji pod sumnjom da su planirali teroristički napad tokom koncerta američke zvijezde.

Organizatori koncerta zvanično su saopštili da "zbog potvrde vladinih službenika o planiranom terorističkom napadu na stadion ''Ernst Hapel', jedini izbor je otkazivanje tri planirana koncerta radi sigurnosti svih prisutnih." U saopštenju dodaju da će novac za ulaznici biti vraćen u roku od deset radnih dana.

Franc Ruf, generalni direktor za javnu bezbijednost Austrije, ranije je izjavio da je devetnaestogodišnji državljanin Austrije uhapšen u srijedu ujutro u Ternicu. Druga osoba uhapšena je u Beču, ali nije dao dodatne informacije o osumnjičenim.

''Prema trenutnom statusu istrage, dvojica osumnjičenih su se radikalizovala putem interneta'' rekao je Ruf. Naveo je da je devetnaestogodišnjak dao ''zakletvu vjernosti'' takozvanoj Islamskoj državi početkom jula. 

Velika policijska operacija sprovedena je u Ternicu, gdje devetnaestogodišnji osumnjičeni živi. Nekoliko kuća u blizini evakuisano je, dok je njegova kuća pretražena. Ruf je dodao da su pronađene hemijske supstance koje se trenutno ispituju kao i druge okolnosti bitne za slučaj.

Očekivalo se da će koncertima prisustvovati 65 000 ljudi dnevno, uključujući i 22 000 fanova Tejlor Svift koji su najavili dolazak iz drugih gradova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR