17 °

max 20 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

20° / 17°

Srijeda

25.09.

23° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP Palestine: Upadi u džamiju Al-Aksa ilegalni i nezakoniti

Svijet

Comments 0

MVP Palestine: Upadi u džamiju Al-Aksa ilegalni i nezakoniti

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo vanjskih poslova Države Palestine osuđuje napad na Svetu džamiju Al-Aksa od strane, kako su kazali, jevrejskih ekstremističkih setlera i njihovo izvođenje rituala, provokativnih pjesama i plesova u dvorištima ove džamije.

"Izraelska ekstremistička vlada i njene okupatorske snage pretvorile su Jerusalim u vojnu kasarnu kako bi štitile kolonijalne setlere, što je rezultiralo ograničenjima i kolektivnim kaznama protiv jerusalimskih hrišćana i muslimana.

Ovi upadi su ilegalni i nezakoniti i dio su izraelskog targetiranja Jerusalima i njegovih hrišćanskih i islamskih svetinja u pripremi za nametanje potpune izraelske kontrole nad njim i njegovu judaizaciju, što predstavlja kršenje međunarodnog prava i međunarodnih rezolucija, uključujući UN rezolucije", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo upozorava na opasne posljedice ovih dodatnih izraelskih prekršaja koji cijeli region guraju u ponor.

"Ministarstvo poziva međunarodnu zajednicu da preuzme svoju pravnu i moralnu odgovornost kako bi zaustavila izraelska nasilja nad našim narodom uopšteno a protiv palestinskog naroda u okupiranom gradu Jerusalimu i njegovim svetim mjestima posebno. Jerusalim je sastavni dio palestinskih teritorija okupiranih 1967. godine i vječni glavni grad Države Palestine", zaključili su u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR