17 °

max 22 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin, Điping i Kim Jong Un za Trampa su "vrh"

Izvor: screenshot

Svijet

Comments 1

Putin, Điping i Kim Jong Un za Trampa su "vrh"

Izvor: Hina/HRT

Autor: Antena M

  • Viber

Najavljeni intervju milijardera Ilona Maska s republikanskim kandidatom za predsjednika SAD Donaldom Trampom na Maskovoj medijskoj platformi X kasnio je više od 40 minuta zbog tehničkih problema za koje je Mask okrivio "sajbernapad".

Intervju je bio zakazan za 2 sata ujutro po CET-u, odnosno u 20 sati po vremenu na istočnoj obali SAD, ali nakon što se prijavilo nešto više od 100,000 korisnika došlo je do tehničkih problema koji su uzrokovali kašnjenje.

Musk, najbogatija osoba na svijetu, koji je uoči izbora 2020. podržavao aktuelnog predsjednika Bajdena, u međuvremenu je prešao u Trumpov tabor te je uvodni dio "razgovora" posvetio hvaleći Trampovu "hrabrost" tokom pokušaja atentata na njega 13. jula u Batleru u saveznoj državi Pensilvaniji kada ga je metak pogodio u uvo. 

Tramp je uzvratio kako namjerava da se vratiti u taj grad na predizborni skup u završnici kampanje.

U nastavku je Tramp ponovio tvrdnje poput one kako Rusija ne bi napala Ukrajinu da je on ostao na dužnosti predsjednika, hvalio je ruskog predsjednika Vladimira Putina, kineskog predsjednika Si Đipinga i vođu Sjeverne Koreje Kima Jong Una, redom autoritativne vlastodršce, rekavši kako su oni "vrh".

Također, Trump, je izrazio ljutnju što je aktualna potpredsjednica Kamala Haris postala kandidatkinja Demokrata na skorašnjim izborima umjesto predsjednika Bajdena koji je povukao svoju kandidaturu kazavši kako se radi o "državnom udaru".

- Otkako je čitava ova prevara počela, ona nije dala ni jedan intervju, rekao je Tramp koji je nakon te promjene izgubio svu prednost koju je imao u anketama.

- Kamala je nesposobna. Loša je kao Bajden, ali na drugi način. Nije dala intervju otkad je cijela ova prevara počela. Ovo je bio državni udar. Državni udar predsjednika SAD. Haris je gora od Bernija Sandersa. Smatra se znatno liberalnijom od njega. Ona je radikalna ljevičarska ludača... Haris ne bi mogla voditi ovakav sjajan razgovor poput nas jer nije tako pametna, rekao je Tramp.

Tramp je pohvalio Maska i zbog načina na koji je ovaj otpustio radnike u svojim firmama.

"Ti si najbolji rezač. Mislim, vidi što si napravio. Uđeš, pitaš: 'Želite dati otkaz?' Oni krenu u štrajk - neću imenovati o kojoj se firmi radi - a onda ti kažeš: 'U redu, svi ste vi bivši'".

Mask je podržao Trampa i u tvrdnjama o izbornoj prevari na prošlim predsjedničkim izborima, a pokrenuo je i posebnu grupu koja finansijski podržava Trampovu kampanju.

 

 

 

 

 

 

 
 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orleans

Neki ljudi ne znaju kad treba da se povuku iz politike i kažu "dosta"- On je tipičan primjer jednog takvog preambicionog čovjeka. Imamo ga i kod nas u vidu Miodraga Lekića, samo s malo skromnijim postignućima.