21 °

max 23 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

23° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 14°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obustavljen saobraćaj na Kerčkom mostu poslije izvještaja o eksplozijama na Krimu

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 1

Obustavljen saobraćaj na Kerčkom mostu poslije izvještaja o eksplozijama na Krimu

Izvor: RSE

Autor: Antena M

  • Viber

Zvaničnici na Krimu pod ruskom okupacijom u noći između četvrtka i petka zatvorili su Kerčki most, koji povezuje to ukrajinsko poluostrvo s Rusijom, pošto su se u toj oblasti čule eksplozije.

Skoro 2.000 vozila čekalo je u petak da pređe Kerčki most pošto su eksplozije izazvale manju štetu u gradu Kerču, a vjeruje se da su rezultat napada ukrajinskih dronova, prenio je Ukrajinski servis Radija Slobodna Evropa.

Proruski Telegram kanal Krimski vjetar objavio je snimak koji navodno prikazuje eksploziju i tvrdi da je izazvala "veliki požar".

Kerčki most dug 19 kilometara, preko kojeg ide automobilski i željeznički saobraćaj, otvoren je 2018. i služi kao važna ruta snabdijevanja ruskih snaga koje zauzimaju djelove južne Ukrajine.

Oštećen je ukrajinskim napadima u oktobru 2022. i julu 2023. i često je zatvaran usljed bezbjednosnih incidenata.

Tri drona su navodno oborena blizu lučkog grada Sevastopolja, gdje se nalazi ruska Crnomorska flota.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u četvrtak da je "neutralisalo" pet ukrajinskih letećih dronova i dvije morska drona.

Na društvenim mrežama pojavili su se izvještaji o eksplozijama u blizini okruga Černomorsk i glavnog grada Krima, Simferopolja.

Nije bilo izvještaja o ozbiljnoj šteti, a ukrajinska vojska nije komentarisala te izvještaje.

Pomoćnik ruskog predsjednika i šef Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev rekao je u četvrtak listu Izvestija da je ukrajinski upad u zapadnu Kursku oblast Rusije, koji je pokrenut 6. avgusta, "planiran uz pomoć NATO-a i zapadnih specijalnih službi", ponavljajući tvrdnju koju su iznijeli brojni ruski zvaničnici posljednjih dana.

Patrušev je rekao da tvrdnje SAD i drugih zapadnih zemalja da nisu umiješane "nisu tačne".

Vlasti u sibirskom regionu Irkutska saopštile su da je poginuo jedan član posade bombardera Tu-22M3 koji se srušio tokom vježbe u srijedu. Još troje je spašeno i hospitalizovano, napisao je guverner Irkutske oblasti Igor Kobzev u Telegramu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Došlo je vrijeme i da taj most padne. Za njegovo rušenje mogle su se koristiti Storm Shadow i SCALP krstareće rakete i ATACMS projektili, ali oni imaju bojeve glave od 500kg eksploziva i potrebno je više pogodaka na isto mjesto. Čekali su se F-16 i bombe koje oni mogu da nose.