16 °

max 25 ° / min 16 °

Petak

27.09.

25° / 16°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tri osobe poginule u ruskom granatiranju Donjecka

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Tri osobe poginule u ruskom granatiranju Donjecka

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber

Tri osobe su poginule, a devet je ranjeno u ruskom granatiranju Donjecka rekao je šef regionalne vojne administracije Vadim Filaškin. Pored toga, Rusija je lansirala 11 dronova prema Donjecku, ali i drugim regijama uključujući Kijev. Svi dronovi su presretnuti rečeno je iz ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Dan ranije Rusija je ispalila 16 projektila i dronova, od toga je 13 oboreno, dok tri rakete nisu došle do cilja.

Napadi dolaze dok Ukrajina pokušava da ojača pozicije u ruskoj oblasti Kursk, skoro dvije sedmice nakon što su pokrenuli iznenadnu kontraofanzivu na rusku teritoriju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da operacija u Kursku "još uvijek nanosi gubitke ruskoj vojsci i ruskoj državi, njihovoj odbrambenoj industriji i ekonomiji".

On je u obraćanju 18. avgusta rekao da mu je vrhovni vojni komandant general-pukovnik Oleksandr Sirski rekao da situacija na prvoj liniji pokazuje "dobre rezultate" u svim pravcima.

Zelenski je takođe rekao da su "dobri rezultati u uništavanju ruske opreme u blizini Torceka", grada u oblasti Donjecka, sjeverno od glavnog grada regije.

Aleksej Kulemzin, gradonačelnik okupiranog Donjecka kojeg je na poziciju postavila Rusija, rekao je da su u ukrajinskom granatiranju ubijene dvije osobe, prenosi Rojters. Još uvijek nema komentara sa ukrajinske strane na ovu informaciju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR