25 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 10°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ukrajina zabranila Rusku pravoslavnu crkvu

Izvor: mitropolija.com - Kiril i Joanikije u Moskvi 2022.

Svijet

Comments 6

Ukrajina zabranila Rusku pravoslavnu crkvu

Autor: Antena M

  • Viber

Vrhovna rada Ukrajine (skupština) usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti djelatnosti vjerskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje djelatnost vjerskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom.

U zakonu se navodi da nijednoj vjerskoj organizaciji koja djeluje na ukrajinskoj teritoriji nije dozvoljeno da ima upravni centar u Rusiji, uključujući Rusku pravoslavnu crkvu, prenosi Ukrinform.

„S obzirom na to da je Ruska pravoslavna crkva ideološki nastavak režima agresorske države, saučesnik u ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti počinjenih u ime Ruske Federacije i ideologije ruskog svijeta, aktivnost Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini je zabranjena“, piše u tekstu zakona.

Prema tesktu zakona, nisu dozvoljeni odnosi, veze, komunikacije vjerskih organizacija, uključujući vjerske zajednice, i drugih pravnih lica sa stranim vjerskim organizacijama, čija je djelatnost zabranjena u Ukrajini.

Zakonom se predviđa stvaranje komisije koja će ispitivati potencijalne veze vjerskih organizacija sa Moskvom, a koje će nakon utvrđivanja činjenica imati 60 dana da ih prekinu, prije nego što slučaj završi na sudu.

Vrhovna rada usvojila je nacrt ovog zakona u prvom čitanju u oktobru prošle godine, a danas je za ovu inicijativu glasalo 265 od 400 poslanika.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Amin

Zlocincima tako! A, sad i ss i njihov satflit dostavljeni, f.o.!

Goran Mijušković

Svaka ozbiljna država bi zakonom zabranila rad svih organizacija,udruženja,partija, crkava koje rade na nestanku-uništenju te države...samo je u Crnoj Gori to filozofsko pitanje a ne zločin

Ajde de

Tako treba zabraniti i SPC u Crnoj Gori.