21 °

max 26 ° / min 18 °

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

18° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novinari Rojtersa povrijeđeni u ruskom granatiranju Ukrajine, jedan nestao

Izvor: EPA/EFE, ilustracija

Svijet

Comments 0

Novinari Rojtersa povrijeđeni u ruskom granatiranju Ukrajine, jedan nestao

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Dvojica novinara su povrijeđeni, a jedan se vodi kao nestao nakon noćašeg ruskog granatiranja Kramatorska, kada je pogođen hotel u kojem su bili smješteni, saopštilo je regionalno tužilaštvo Donjecke oblasti u Ukrajini.

Istovremeno, agencija Rojters saopštila je da je član njihove ekipe koja prati rat u Ukrajini nestao, a da su dvojica novinara iz ekipe hospitalizovana nakon raketiranja hotela u Kramatorsku.

U saopštenju novinske agencije je navedeno da je hotel „Safir“, gdje je boravila šestočlana ekipa Rojtersa, pogođen raketnim udarom u subotu.

Kako prenosi Ukrinform, povrijeđeni u Kramatorsku su novinari – državljani Ukrajine, SAD i Velike Britanije, a za jednim od novinara stranih medija i dalje se traga pod ruševinama.

Na Telegram kanalu pres službe donjeckog regionalnog tužilaštva navedeno je da su novinarima konstatovane višestruke povrede – nagnječenje mozga, prelom noge, kontuzija i posjekotine po tijelu i da im je ukazana hitna medicinska pomoć.

„Istraga je utvrdila da su ruske trupe pogodile grad Kramatorsk vjerovatno raketom Iskander-M. Okupatori su gađali stambeni kvart u kojem su u lokalnom hotelu povrijeđena dva novinara jednog stranog medija, starosti 38 i 40 godina… Pod ruševinama je vjerovatno još jedan njihov kolega“, navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Kramatorska Oleksandr Gončarenko objavio je na Telegramu da je jedan od novinara koji je povrijeđen u raketnom napadu u teškom stanju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR