19 °

max 20 ° / min 13 °

Nedjelja

29.09.

20° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

18° / 17°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

17° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rusija pokrenula jedan od najvećih vazdušnih napada, ukrajinski dronovi pogodili najveću zgradu u Saratovu

Izvor: X / @mishika_singh

Svijet

Comments 0

Rusija pokrenula jedan od najvećih vazdušnih napada, ukrajinski dronovi pogodili najveću zgradu u Saratovu

Izvor: Reuters

Autor: Antena M

  • Viber

Rusija je jutros pokrenula jedan od svojih najbrutalnijih bombardovanja Ukrajine u ratu do sada, udarajući Kijev i druge gradove talasima dronova i projektila tokom jutarnjeg špica u poneđeljak. Napad je počeo oko ponoći i nastavio se nakon svitanja, što se činilo kao najveći ruski napad na Ukrajinu u posljednjih nekoliko sedmica.

U bombardovanju su takođe učestvovali ratni migovi – sposobni da ispaljuju strašne supersonične projektile „kinžal“.

Ukrajinski premijer Denis Šmihal potvrdio je da je više od polovine regiona u zemlji – ukupno petnaest – bilo pogođeno projektilima i bespilotnim letjelicama, a da su se gromoglasne eksplozije čule i u prijestonici Kijevu.

Najmanje tri osobe su poginule u napadima, a više ih je ranjeno, a žrtve su prijavljene u sjeverozapadnom gradu Lucku, istočnom Dnjepru i južnim regionima Zaporožja.

Eksplozije su zabilježene u Kijevu, Harkovu, Dnjepru, Zaporožju, Lavovu i još nekima, saopštili su zvaničnici i očevici, a obim štete još nije poznat. U Lucku je uništen stambeni blok, a spasilačke ekipe sada rade na evakuaciji preživjelih, rekao je gradonačelnik.

Ukrajina je istovremeno napala dva velika ruska grada. Djelovi uništenih dronova koje je Ukrajina poslala ka ruskoj regiji Saratov oštetili su nekoliko kuća. Jedan dron je udario u stambeni neboder Volga Sky, koji ima 38 spratova. Oštećena su najmanje tri. Prema ruskim medijima, četiri osobe su povrijeđene u napadu na Saratov, uključujući jednu ženu koja je hospitalizovana i u teškom je stanju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR