21 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 8°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mark Zukerberg poručio da neće ni na koji način finansirati predsjedničke izbore u Americi

Izvor: EPA

Svijet

Comments 0

Mark Zukerberg poručio da neće ni na koji način finansirati predsjedničke izbore u Americi

Izvor: Wall Street Journal

Autor: Antena M

  • Viber

"Moj cilj je da budem neutralan, i da ne igram nikakvu ulogu na ovoj ili onoj strani", poručio je osnivač Fejsbuka i vlasnik Mete Mark Zukerberg u pismu koje je dostavio predsjedniku Odbora za pravosuđe Predstavničkog doma SAD.

Kako je kazao, neće ponoviti postupke u vezi sa predsjedničkim izborima 2020. godine, kada je sa više od 400 miliona dolara finansirao brojne nevladine organizacije u cilju nesmetanog sprovođenja izbora. Iako, kako sam ističe, ni tada nije zauzimao strane, to nije spriječilo kritike republikanskog tabora.

Vlasnik Fejsbuka dodaje i da je zažalio što je 2021. godine podlegao pritisku Demokrata da cenzuriše određene objave u vezi sa epidemijom Koronavirusa.

"Pritisak administracije je bio pogrešan, žalim što nijesmo otvorenije govorili o tome. Kompanija je tada napravila neke izbore koje ne bi napravila danas. Ubuduće, nećemo dozvoliti da naš sadržaj bude kompromitovan pod pritiskom bilo koje administracije", poručio je Zukerberg.

Ovakve izjave dolaze upravo u svijetlu postupaka vlasnika drugog giganta mreže X, Ilona Maska, koji mjesečno odvaja 45 miliona dolara za podršku kampanje bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, a svoju beskompromisnu podršku republikanskom kandidatu iskazao je i u nedavnom intervjuu koji je održao sa njim na svojoj mreži.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR