20 °

max 20 ° / min 12 °

Nedjelja

29.09.

20° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 15°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izrael pokrenuo veliku vojnu operaciju na Zapadnoj obali

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Izrael pokrenuo veliku vojnu operaciju na Zapadnoj obali

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Najmanje deset Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima u nekoliko gradova na sjeveru okupirane Zapadne obale, saopšteno je iz međunarodne organizacije Crveni polumjesec.

Ahmed Jibril iz Crvenog polumjeseca je rekao da su dva Palestinca ubijena u gradu Dženin, četiri u obližnjem selu, i još četiri u izbjegličkom kampu u blizini grada Tubasa.

On je dodao da je još 15 osoba ranjeno.

Izraelske snage bezbjednosti objavile su danas da izvode "protivterorističku operaciju za suzbijanje terora" u Dženinu i Tulkarmu na Zapadnoj obali.

BBC je naveo kako sve izgleda kao velika izraelska operacija, u kojoj su meta najmanje četiri palestinska grada - Dženin, Tulkarm, Nablus i Tubas, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Palestinski izvještaji govore da su glavni putevi prema Dženinu zatvoreni oružanim sukobima u gradskom izbjegličkom kampu.

Nasilje na Zapadnoj obali je poraslo uporedo s ratom u Gazi, s više od 640 Palestinaca koje su ubile izraelske trupe i doseljenici od 7. oktobra, navodi AFP.

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz rekao je da izraelske odbrambene snage (IDF) "od sinoć djeluju punom snagom u izbjegličkim kampovima Dženin i Tulkarm kako bi demontirale iransko-islamske terorističke infrastrukture koje su tamo uspostavljene".

"Iran radi na uspostavljanju istočnog terorističkog fronta protiv Izraela u Judeji i Samariji, slijedeći model Gaze i Libana, finansiranjem i naoružavanjem terorista i krijumčarenjem naprednog oružja iz Jordana", objavio je Katz na mreži X.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR