16 °

max 20 ° / min 14 °

Nedjelja

29.09.

20° / 14°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

22° / 17°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlasnik Telegrama pušten iz francuskog zatvora uz vrtoglavu kauciju i nekoliko uslova

Izvor: Screenshot YT ( TechCrunch)

Svijet

Comments 1

Vlasnik Telegrama pušten iz francuskog zatvora uz vrtoglavu kauciju i nekoliko uslova

Autor: Antena M

  • Viber

Vlasnik Telegrama Pavel Durov pušten je iz francuskog zatvora, uz vrtoglavu kauciju i nekoliko uslova.

Durov je suočen s optužbama francuskog pravosuđa zbog navodnog omogućavanja kriminalnih aktivnosti na aplikaciji za razmjenu poruka, ali je izbjegao zatvor uz kauciju od pet miliona eura, prenosi Klix.ba.

"Rusko-francuski multimilijarder, koji ima francusko državljanstvo, pušten je uz uslov da se dva puta sedmično javlja u policijsku stanicu i ostane u Francuskoj", saopštila je pariska tužiteljka Laure Beccuau.

Durov je pritvoren u subotu na aerodromu Le Bourget kod Pariza, zbog sumnje da nije preduzeo mjere protiv nezakonitog sadržaja na Telegramu, uključujući razmjenu dječje pornografije, trgovinu drogom i prevare.

Njegovo iznenadno hapšenje skrenulo je pažnju na krivičnu odgovornost Telegrama, popularne aplikacije s oko milijardu korisnika i podstaklo raspravu o slobodi govora i cenzuri.

Telegram je naveo da poštuje zakone Evropske unije (EU) i da je apsurdno tvrditi da su platforma ili njen vlasnik odgovorni za zloupotrebu platforme.

Durov, koji se često opisuje kao libertarijanac i "ruski Mark Zukerberg", živi u Dubaiju, gdje je sjedište Telegrama i ima državljanstvo Francuske i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Telegram je odavno pod nadzorom agencija za sprovođenje zakona širom svijeta zbog navodne upotrebe od terorističkih organizacija, trgovaca drogom i oružjem i ekstremističkih grupa za komunikaciju, regrutaciju i koordinaciju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Zamislite da uhapse vlasnika avio kompanije zato što je neki terorista njegovim avionom došao u Britaniju. Otprilike toliko su smislene optužbe protiv Durova. Vlasti žele cenzuru jer im istina ne odgovara. I žele pristup podacima o korisnicima, a zbog kineskog pristupa podacima zabranili su Tic Toc.