14 °

max 20 ° / min 10 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 15°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

20° / 15°

Nedjelja

06.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin ide u Mongoliju, da li će biti uhapšen?

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Putin ide u Mongoliju, da li će biti uhapšen?

Izvor: Beta/Nova

Autor: Antena M

  • Viber

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetiće Mongoliju sledjeće sedmice, saopštio je danas Kremlj, uprkos tome što je ta zemlja članica Međunarodnog krivičnog suda (MKS), koji je prošle godine izdao nalog za njegovo hapšenje.

Posjeta, zakazana za 3. septembar, biće prva Putinova posjeta jednoj državi članici MKS od kada je izdata potjernica u martu 2023. zbog sumnje da je počinio ratne zločine u Ukrajini. Prema Rimskom statutu, članovi MKS su dužni da uhapse osumnjičene za kojima je sud izdao nalog za hapšenje, ako kroče na njihovo tlo, ali sud nema nikakav mehanizam kojim bi ih to primorao.

Kako se navodi u onlajn saopštenju Kremlja, Putin će otputovati u Mongoliju na poziv predsjednika Uhna Hurelsuha „kako bi učestvovao u obilježavanju 85. godišnjice zajedničke pobjede sovjetske i mongolske vojske nad japancima na Halhkin Golu. „Putin će takođe razgovarati sa Hurelsuhom i drugim visokim mongolskim zvaničnicima“, dodaje se u izvještaju.

MKS je optužio Putina za ličnu odgovornost za otmice djece iz Ukrajine, gdje je Moskva vodi rat u posljednje dvije i po godine. To je bio prvi put da je globalni sud izdao nalog protiv lidera jedne od pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN.

Kremlj je odbacio nalog kao „ništavan“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR