20 °

max 20 ° / min 9 °

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

21° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mongolija objasnila zašto neće da uhapsi Putina

Izvor: Youtube Screenshot

Svijet

Comments 0

Mongolija objasnila zašto neće da uhapsi Putina

Izvor: Politiko/RTS

Autor: Antena M

  • Viber

Mongolija je postala energetski zavisna, što otežava hapšenje ruskog predsjednika po nalogu Međunarodnog krivičnog suda (MKS) zbog ratnih zločina u Ukrajini, rekao je u komentaru Politiku, portparol mongolske vlade.

"Izvinjavam se svima, ruke su nam nekako vezane", poruka je mongolske vlade nakon što juče nije uspjela da po međunarodnom nalogu uhapsi Vladimira Putina kada je sletio u zemlju u zvaničnu posjetu.

U izjavi za Politiko, portparol mongolske vlade rekao je da se zemlja nalazi u poziciji energetske zavisnosti, zbog čega je teško staviti lisice Putinu.

"Mongolija uvozi 95 odsto svojih naftnih derivata i preko 20 odsto električne energije iz našeg neposrednog susjedstva, koji su ranije bili u prekidu iz tehničkih razloga. Ovo snabdijevanje je ključno za osiguranje našeg postojanja i postojanja naših ljudi", rekao je portparol.

Dodao je da je Mongolija uvijek održavala politiku neutralnosti u svim svojim diplomatskim odnosima.

Mongolija, ogromna zemlja od 3,3 miliona ljudi, nalazi se na nezgodnom geografskom mjestu bez izlaza na more između supersila Rusije i Kine.

Hodala je diplomatskim konopcem da izbjegne otuđenje bilo kog od svojih susjeda sa kojima ima široke istorijske i ekonomske veze. Puna ruska invazija na Ukrajinu nije promijenila tu računicu za vladu u Ulan Batoru, glavnom gradu.

Međutim, podsjeća Politiko, Mongolija je članica MKS-a, koji je u martu prošle godine izdao međunarodnu potjernicu za Putinom zbog ratnih zločina u vezi sa deportacijom i prebacivanjem djece iz okupiranih područja Ukrajine u Rusiju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR