12 °

max 21 ° / min 12 °

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

20° / 12°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zelenski se oglasio nakon masovnih promjena ministara: Ne znam šta će uraditi nakon ostavki

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Zelenski se oglasio nakon masovnih promjena ministara: Ne znam šta će uraditi nakon ostavki

Izvor: Agencije

Autor: Antena M

  • Viber

Komentarišući najnovije promjene u vladi, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je kabinetu ministara potrebna "nova energija". Istovremeno je rekao da ne može predvidjeti što će ministri učiniti nakon što daju ostavke.
 
Zelenski je komentarisao tokom konferencije za novinare s irskim  Simonom Harrisom.

“Već sam govorio o resetovanju našeg Kabineta ministara, mnogih njegovih ministarstava. Vrlo sam zahvalan ministrima i cijelom timu Vlade koji radi za Ukrajinu, za Ukrajince, četiri i po godine, a neki i pet godina. Danas nam je potrebna nova energija, a ti koraci vezani su za jačanje naše države na raznim područjima", kazao je Zelenski.

Rekao je i da međunarodna politika i diplomatija nisu izuzetak.

"Danas ne mogu predvidjeti što će ovaj ili onaj ministar učiniti nakon ostavke. Odgovore ćemo dobiti kada im budu ponuđene određene pozicije. Sada je prerano o tome govoriti", kazao je Zelenski.

Ukrajinski parlament prekinuo je razmatranje ostavke ministra vanjskih poslova Dmitra Kulebe. Jaroslav Železnijak, član frakcije Holos (Glas), napisao je na Telegramu da je frakcija Sluga naroda shvatila da glasanje u parlamentu neće uspjeti.

Dana 4. septembra, ukrajinski parlament smijenio je Ruslana Striletsa, ministra zaštite okoline i prirodnih resursa; Oleksandr Kamyshin, ministar strateških industrija; Denis Maliuska, ministar pravosuđa i Olga Stefanishina, potpredsjednica Vlade za evropske i euroatlantske integracije.
 
Izvori Ukrajinske Pravde javljaju da će Stefanishyna biti imenovana ministarkom pravosuđa uz nastavak rada na evropskim integracijama Ukrajine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR