15 °

max 21 ° / min 13 °

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srušila se tri manja aviona na različitim mjestima u Njemačkoj: Poginulo troje ljudi

Izvor: EPA

Svijet

Comments 0

Srušila se tri manja aviona na različitim mjestima u Njemačkoj: Poginulo troje ljudi

Izvor: Index.hr/ Hina

Autor: Antena M

  • Viber

Tri osobe u Njemačkoj izgubile su danas život u dvije odvojene vazduhoplovne nesreće u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, dok su još dvije osobe povrijeđene nakon što se laki vazduhoplov srušio u Hessenu, u trećoj nesreći koja se dogodila južnije.

U okrugu Soest u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, mali vazduhoplov srušio se odmah nakon polijetanja s uzletišta u Bad Sassendorfu, rekli su iz policije novinskoj agenciji dpa. Dvije osobe poginule su u nesreći koja se dogodila ne pilotskom okupljanju na malom uzletištu.

Nepoznati uzroci nesreća

Uzrok nesreće nije odmah bio poznat. Vazduhoplov se srušio u obližnjem polju. Svjedoci su dotrčali na mjesto nesreće i pružili prvu pomoć, rečeno je iz policije.

Prethodno se mali zrakoplov srušio u grmlje u Gütersloh-Spexardu, južno od Bielefelda. Pilot je bio jedini putnik te je poginuo u padu, rekla je policija. Dvokrilni propelerac poletio je iz Porta Westfalice ujutro i bio na putu prema Sauerlandu. Nejasno je što je uzrokovalo nesreću.

U sjevernom Hessenu, dva muškarca povrijeđena su nakon što se laki vazduhoplov srušio kratko nakon polijetanja s uzletišta Korbach. Jednomotorni Piper nije postigao dovoljnu visinu te se srušio blizu uzletišta, izvijestila je policija iz Kasela. Takođe je ostalo nejasno što je uzrokovalo nesreću. Muškarci su prevezeni u bolnicu s povredama koje nisu opasne po život.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR