14 °

max 18 ° / min 14 °

Četvrtak

03.10.

18° / 14°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 10°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Le Pen: Sarađivaću sa novim francuskim premijerom Mišelom Barnijeom

Izvor: epa-efe

Svijet

Comments 0

Le Pen: Sarađivaću sa novim francuskim premijerom Mišelom Barnijeom

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Liderka francuske krajnje desnice Marin Le Pen danas je u intervjuu za "La Tribun" gotovo direktno najavila da namjerava da sarađuje sa novim premijerom Mišelom Barnijeom.

„Ne želimo da izazivamo opstrukcije“, rekla je Le Pen, komentarišući odluku predsjednika Emanuela Makrona da mandat za sastav vlade da Barnijeu, koji ima dugu političku karijeru, uključujući kao ministar i kao evropski komesar, ali je najpoznatiji kao glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit.

Njegov stav o imigraciji mogao bi se pokazati ključnim za obezbjeđivanje makar prećutne podrške krajnje desnice u parlamentu. Barnije je i ranije kao član desničarske Republikanske stranke predlagao „da se zaustavi neevropska imigracija na tri do pet godina“, što je stav blizak Le Penovoj.
 
„Nesporno je da izgleda da Barnije o migracijama ima istu poziciju kao mi“, rekla je Le Pen francuskom dnevniku, prenosi Politiko.

Implicitna podrška lidera krajnje desnice važna je zbog izborne aritmetike u novom francuskom parlamentu, koji je podijeljen na ljevicu, desnicu i centar, i Barnije bi mogao da „preživi“ glasanje o povjerenju ako poslanici Nacionalnog okupljanja glasaju za, ili bar ne budu protiv njega.

Levičarski Novi narodni front, koji ima najviše poslanika u Nacionalnoj skupštini, već je odbacio imenovanje Barnijea i optužio je Makrona da je „pokrao izbore“, jer je odbacio njihovog kandidata za premijera.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR