15 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Boris Pistorijus: Putin prijeti kad god hoće

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 0

Boris Pistorijus: Putin prijeti kad god hoće

Autor: Antena M

  • Viber

Njemački ministar odbrane Boris Pistorijus odbacio je prijetnje ruskog predsjednika Vladimira Putina odmazdom, ukoliko zapadni saveznici dozvole Ukrajini da koristi njihove rakete dugog dometa za gađanje ciljeva unutar Rusije.

„Nije na meni da sudim o čemu se Velika Britanija i SAD međusobno dogovaraju. Na onima koji su isporučili to oružje je da odluče kako će se koristiti, a međunarodno pravo to dozvoljava“, rekao je Pistorijus.

A Putinove prijetnje su Putinove prijetnje, to je sve što treba da se kaže. On prijeti kad hoće i kad god mu odgovara, dodao je, prenosi Politiko.

Ruski lider je u četvrtak uveče uputio eksplicitnu poruku zapadnim partnerima Ukrajine, upozoravajući ih da ne dozvole Kijevu da koristi donirane rakete dugog dometa za udar duboko na teritoriju Rusije.

Pistorijusovo odbacivanje ruske prijetnje moglo bi da dovede do toga da se Njemačka optuži za licemjerje, jer je, za razliku od SAD, Velike Britanije i Francuske, odbila da pošalje Ukrajini svoje rakete dugog dometa Taurus, uz obrazloženje da bi to moglo da dovede do rata sa Rusijom.

„To je linija koju ja kao kancelar ne želim da pređem“, rekao je njemački kancelar Olaf Šolc ranije ove godine, govoreći o snabdijevanju Ukrajine raketama Taurus.

U međuvremenu su SAD, Britanija i Francuska poslale u Ukrajinu rakete ATACMS dugog dometa, „Storm šedou“ i SCALP, ali je mogućnost njihove upotrebe i dalje ograničena.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR