13 °

max 21 ° / min 13 °

Subota

05.10.

21° / 13°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 14°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

20° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bild saznaje detalje Plana pobjede Zelenskog

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Bild saznaje detalje Plana pobjede Zelenskog

Autor: Antena M

  • Viber

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetiće u narednim sedmicama Sjedinjene Američke Države kako bi predstavio svoju strategiju za pobjedu Ukrajine u ratu protiv Ruske Federacije.

“Plan pobjede” šef Ukrajine će uručiti predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu, kao i predsjedničkim kandidatima Kamali Haris i Donaldu Trampu.

Kako saznaje Bild strategija Zelenskog uključuje zahtjev da se dozvoli raspoređivanje zapadnog oružja dugog dometa za napade na rusku teritoriju i spremnost Ukrajine da pristane na lokalni prekid vatre u nekim sektorima fronta, tako da će to biti “privremeno zamrzavanje situacije”.

“Zelenski sada želi da sve stavi na jednu kartu i pokuša da napravi preokret na bojnom polju, apsolutno mu je potrebana odluka predsjednika Bajdena”, što pokazuje koliko je već veliki očaj u Ukrajini, ukazao je vojni ekspert Karlo Masala s Univerziteta Bundesvera u Minhenu za Bild.

Podsjeća se da je Zelenski na konferenciji o evropskoj bezbjednosti u Kijevu na Jalti rekao da su Ukrajini potrebni paketi vojne pomoći zapadnih zemalja, koji su obezbijeđeni samo djelimično ili sa višemjesečnim zakašnjenjem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR