14 °

max 18 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

20° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kobahidze: Gruzija neće odustati od zabrane LGBTQ+ aktivizma, uprkos ucjeni EU

Izvor: Pixabay

Svijet

Comments 1

Kobahidze: Gruzija neće odustati od zabrane LGBTQ+ aktivizma, uprkos ucjeni EU

Autor: Antena M

  • Viber

Gruzijska vlada neće odustati od plana da stavi van zakona cjelokupnu parlamentarnu opoziciju i zabrani LGBTQ+ aktivizam, ako pobijedi na izborima sljedećeg mjeseca, uprkos protivljenju EU, izjavio je premijer Irakli Kobahidze.

On se u govoru osvrnuo na nepotvrđene izvještaje gruzijskih medija da Brisel planira da poništi sporazum o bezviznim putovanjima za građane ove zemlje, ukoliko vlada sprovede te planove, prenosi Politiko.

“Ovo je neka vrsta jeftinog pokušaja ucjene. To neće uticati na izbore“, rekao je on.

Kobahidze je takođe istakao da smatra da bi EU time kaznila gruzijsko društvo u cjelini. Prema uslovima sporazuma iz 2017, Gruzijci mogu da putuju u zemlje EU unutar šengenskog prostora do šest mjeseci godišnje bez vize u okviru približavanja te zemlje bloku.

Tenzije između Tbilisija i Brisela su porasle protekloj godini nakon što je vladajuća partija Gruzijski san uvela niz zakona za koje EU tvrdi da su autoritarni, i ojačala veze sa Moskvom.

Ranije danas, Parlament Gruzije usvojio je u trećem čitanju Nacrt zakona „O porodičnim vrijednostima i zaštiti maloljetnika“, kojim se u javnosti sprečava spominjanje istopolnih zajednica i promjene pola.

To dolazi dan nakon što su SAD uvele sankcije vodećim političarima Gruzijskog sna i bezbjednosnim zvaničnicima zbog, kako navode u Vašingtonu, njihove uloge u podrivanju demokratije i nasilnom gušenju protesta protiv zakona o “stranim agentima“, prema kojem nevladine organizacije koje primaju više od 20 odsto finansiranja iz inostranstva moraju da se registuju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Ljevičari dobijaju udarce sa svih strana i njihov svijet se ruši. Njihovo glavno oružje odbrane su i dalje laži, što je zaista nevjerovatno! Ako zaboravimo Mađarsku koja je kao na ruskoj strani i Gruziju o kojoj ne znamo ništa, ovako žestoko su napadali i Poljsku koja je zaista zemlja za primjer.