19 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Više od 20 ranjenih u ruskom napadu na stambene zgrade u Harkivu

Izvor: EPA-EFE Arhiva

Svijet

Comments 0

Više od 20 ranjenih u ruskom napadu na stambene zgrade u Harkivu

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber

U ruskim vazdušnim napadima na stambenu četvrt u Harkivu ranjeno je više od dvadeset osoba, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Dvadeset jedna osoba je ranjena - uključujući osmogodišnjaka, dvoje sedamnaestogodišnjaka i nekoliko starijih osoba, prenosi AP, pozivajući se na saopštenja lokalnog guvernera Oleha Sinjehubova i gradonačelnika Harkova Ihora Terehova.

Bombe koje su pale na okrug Ševčenkivski uništile su stambene zgrade sa 16 i 9 spratova, dok je još sedam zgrada oštećeno.

Ovo je bio drugi uzastopni vazdušni napad na stambene četvrti u Harkivu. Dan ranije je u bombardovanju ranjeno 15 ljudi.

Prema ukrajinskim zvaničnicima, u oba napada korišćene su KAB-vazdušne klizne bombe, modifikovano sovjetsko oružje koje već mjesecima pustoši istočnu Ukrajinu.

Rusija je takođe lansirala 80 dronova i dvije rakete na Ukrajinu tokom noći između subote i nedjelje, saopštila je ukrajinska protivvazdušna odbrana.

Kako je navedeno u izjavi, 71 dron su oborile ukrajinske protivvazdušne snage.

Dvanaestogodišnja devojčica i žena su poginule nakon što je ruski dron pogodio putnički automobil u gradu Nikopolju, izvestio je lokalni guverner Serhij Lisak.

Dvije osobe, uključujući četvorogodišnje dijete, zadobile su povrede.

U ruskom artiljerijskom napadu jedna osoba je ubijena u istočnom gradu Kurahove, saopštilo je regionalno tužilaštvo, dok ruske snage nastavljaju svoj postepeni napredak prema zapadu kroz industrijsku Donjecku oblast u Ukrajini.

Ruski napadi dronovima oštetili su i energetsku infrastrukturu u centralnoj ukrajinskoj oblasti Poltava i u sjevernom gradu Šostka, izvijestili su lokalni zvaničnici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR