23 °

max 23 ° / min 17 °

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 14°

Utorak

15.10.

22° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 15°

Četvrtak

17.10.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izraelska vojska procjenjuje da je ubila oko 250 boraca Hezbolaha

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 1

Izraelska vojska procjenjuje da je ubila oko 250 boraca Hezbolaha

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Izraelska vojska procjenjuje da je ubila oko 250 boraca Hezbolaha, uključujući nekoliko komandanata bataljona, od početka kopnene operacije u Libanu početkom ove nedjelje.

Potpukovnik Nadav Šošani izjavio je da vojska još uvijek procjenjuje štetu prouzrokovanu vazdušnim udarima na južni Bejrut u četvrtak uveče na čijoj je meti bio, kako je rekao, obavještajni štab Hezbolaha, prenosi Rojters.

Izraelsku kopnenu operacija na jugu Libana vojska je opisala kao "ograničene, lokalizovane i ciljane upade" u cilju uništenja infrastrukture Hezbolaha u pograničnom području, posebno u selima u blizini Izraela.

Ako se to postigne stanovnici sjevernog dijela zemlje, evakuisani poslije početka prekograničnih sukoba izraelske vojske i Hezbolaha, prije gotovo godinu dana, će moći da se vrate kući, javljaju izraelski mediji.

Izraelska 98. i 36.divizija trenutno dejstvuju u nekoliko libanskih sela blizu granice Izraela, gdje su, kako tvrdi vojska, vojnici pronašli velike količine ostavljenog oružja i infrastrukture Hezbolaha.

Više od pola miliona libanskih civila je pobjeglo iz južnog Libana, poslije upozorenja izraelske vojske da se evakuišu, procjenjuje vojska.

Vojnici su najčešće na udaru protivtenkovske vatre i minobacačkih napada tokom operacija, ali je bilo i borbi u neposrednoj blizini.

Kopnene operacije odvijaju se simultano s vazdušnim udarima na najviše komandante Hezbolaha u glavnom libanskom gradu Bejrutu, te ciljeve širom zemlje i isporuke oružja iz Irana.

Na jugu Libana, usred kopnenih operacija, pogođeno je više od 2.000 lokacija Hezbolaha iz vazduha.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Zalihe raketa Hesbolaha su uništene u značajnom procentu. Pesimistička procjena je da je uništeno 30%, realnija i bliža istini je procjena je da je to 50%. Izuzetan rezultat za tako kratko vrijeme. Ništa neobično jer su izraelci imali mape svih objekta Hamasa kao što su znali gdje im se nalaze vođe.