11 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

08.10.

21° / 11°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rusija izvela ogroman napad na Kijev: Dronovi su dolazili u talasima

Izvor: epa/arhiva

Svijet

Comments 0

Rusija izvela ogroman napad na Kijev: Dronovi su dolazili u talasima

Izvor: index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Zbog ruskih vazdušnih napada istočni dio Ukrajine bio je pod vazdušnom uzbunom više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.

"Neprijatelj je preko noći ponovo upotrijebio svoje dronove protiv Kijeva!" rekao je šef vojne uprave Kijeva Serhij Popko u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Ruske bespilotne letjelice ušle su u glavni grad Ukrajine u nekoliko talasa i iz različitih smjerova."

"Vazdušna uzbuna za Kijev trajala preko pet sati"

Svo vazdušno oružje uništeno je, a prema preliminarnim informacijama, nema dojava o šteti ili povrijeđenima, rekao je Popko. Pojedinosti o veličini napada biće objavljene kasnije, rekao je.

Vazdušna uzbuna za glavni grad i regiju objavljena je tri puta tokom noći i trajala je više od pet sati, rekao je Popko.

"Rusi ispalili 90 projektila"

Ukrajinske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su dvije ruske rakete i 56 dronova Shahed iznad Ukrajine, objavila je vojska.

Osim oborenih Shaheda, u četiri ukrajinske oblasti s radara je nestalo 25 dronova. Još četiri bespilotne letjelice i dalje su u ukrajinskom vazdušnom prostoru, a borbena djelovanja se nastavljaju, naveli su.

Jedinice ukrajinske protivvazdušne odbrane djelovale su na ruske šahede iznad oblasti Mikolajiv, Odesa, Kijev, Čerkasi, Kirovograd, Dnjepropetrovsk, Sumy, Černigiv, Poltava, Vinica, Hmjelnicki, Zaporožja, Žitomir i Harkiv.

Ukrajinci navode da su Rusi ispalili ukupno 90 projektila i to: dvije balističke rakete Iskander-M, jednu krstareću Iskander-K, jednu raketu vazduh-zemlja Kh-59/69 i 87 dronova Shaded.

Ruske snage izvele su 5.130 napada na ukrajinsku teritoriju u protekla 24 sata, zaključuje se u saopštenju Vazdušnih snaga Ukrajine.

Gradonačelnik Odese Hennadii Trukhanov rekao je na Telegramu da je Rusija gađala grad tokom noći i da je prijavljeno nekoliko eksplozija.

Nema informacija o šteti ili povrijeđenima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR